ActiviteitenNieuws

Op zaterdag 8 mei hebben we meegedaan met de mooie fietstocht georganiseerd door het thuisfrontteam van familie Wierstra.

We werden in de kerk welkom geheten met koffie of thee waarna we samen naar een filmpje keken over het werk van Leonie en Daniel in Mozambique. Hierna startten we, gehuld in regenkleding, onze fietstocht.

Heerlijk door het bos fietsend kwamen we bij de Rietberg aan, waar de familie Wierstra ons verwelkomde. Door de vrolijke ballonnen wisten we waar we moesten zijn. Hier konden we met hen en de jongens even informeel spreken over het reilen en zeilen in Mozambique. Ook Rens en Seth vertelden iets over hun school: ze dragen een schooluniform en beginnen elke dag met het hijsen van de vlag en het zingen van het volkslied!

Na deze ontmoeting reden we door de bossen over mooie slingerpaadjes en genoten van het mooiste groen aan de bomen. Onderweg kregen we een versnapering. Bij de volgende stop konden we wat opwarmen met thee of koffie en een filmpje bekijken over de werkzaamheden van de familie in Mozambique. Leonie vertelde dat ze, als het donker werd, echt binnen bleven. Tevens was er een bewaker om hen te beschermen. Het cultuurverschil was ook wel wennen voor hen, maar al doende leert men elkaar te verstaan.

Het was een prachtige fietstocht en zeker de moeite waard nog eens te doen, maar dan met een zonnetje. We wensen familie Wierstra Gods zegen toe op hun werk en bedanken hen voor een inkijkje in hun leven daar.