Kunst

‘Achter het portret is de mens…’
Nieuwe expositie in Antenne: 26 april – 25 juli 2022

Met veel plezier kondigen we onze nieuwste expositie aan:
Kunstenares Caroline van de Vate-Lock uit Vaassen toont haar schilderijen. Een expositie die je niet wilt missen!

Wie de KIA exposities bezoekt ontdekt steeds weer dat het een ‘spannende plek’ is. De KIA commissie zoekt voor nieuwe exposities naar werk dat boeit, iets verteld. Ook nu zijn we daarin geslaagd! We vroegen Caroline van de Vate iets te vertellen over haar expositie in Antenne:

“Vanaf 26 april mag ik met mijn schilderijen 3 maanden in de Antenne exposeren. Wanneer je de schilderijen ziet, zul je er al snel achter komen waar mijn passie ligt: in het schilderen van portretten. Wat mij raakt is de diepere laag van een mens, daar ben ik altijd naar op zoek.

Regelmatig schilder ik een portret in opdracht. Zo mocht ik het portret van oud-burgemeester Hans van der Hoeve in opdracht van de gemeente Epe maken. Met veel plezier overigens! Dit portret is te bezichtigen in het gemeentehuis van Epe.

Een aantal van de schilderijen die worden geëxposeerd zijn gebaseerd op een Bijbeltekst; de Bijbel, de liefde van de Schepper raakt en inspireert mij.

Ik schilder zowel met acrylverf als met olieverf op linnen doek. Mijn schilderstijl is figuratief met een losse impressionistische penseelstreek, soms maak ik een uitstapje naar wat abstracter werk. De dynamiek van kleuren komt voort uit een beperkt palet van primaire kleuren, mengen vanuit de primaire kleuren is favoriet voor mij.

Sinds 2015 wonen we in Vaassen en werk in mijn atelier naast ons huis, ‘Atelier de Oude Smederij’. Hier geef ik cursussen, workshops en coaching. Op mijn website www.atelierdeoudesmederij.nl is veel meer te lezen en te zien. Neem eens een kijkje daar. Sommige schilderijen die in deze expositie hangen zijn te koop.”

 

SPECIALE AVOND MET DE KUNSTENARES
OP MAANDAG 9 MEI, AANVANG 20.00 UUR.

Samen met Caroline haar schilderijen bekijken in Antenne.  Caroline vertelt ons dan meer over haar tentoongestelde werk. Ieder schilderij heeft immers zijn eigen verhaal. Een unieke gelegenheid kennis te maken met de kunstenares en haar schilderijen, en om al uw vragen te beantwoorden. Hartelijk welkom. Toegang vrij. Mis deze avond niet!