Kunst

“Mysterieus, kleuren en lijnen die het netvlies prikkelen”, dat is de kennismaking met de schilderijen van Riet van den Esschert. “Mijn ‘innerlijke beleving’ zijn de creatieve drijfveren voor de ‘uiterlijke beelden’ die ontstaan wanneer al die kleuren en lijnen gaan communiceren”, aldus Riet van den Esschert.  Want, zo zal de bezoeker zeker ervaren, een expositie van Riet van den Esschert is een belevenis, er gaat iets met je gebeuren als je naar haar kunstwerken kijkt. Haar interesse is al vroeg gewekt om met ‘de kunst’ bezig te zijn. Aquarellen was het startpunt van een levenslange zoektocht. Omdat elke levensfase weer nieuwe, andere prikkels geeft, is het juist daarom dat het werk van Riet zo boeiend overkomt. Na aquarelleren bleek de acrylverf meer aantrekkingskracht te hebben, en juist daarin zoekt zij weer wegen. Zand en touw zorgen voor andere, extra dimensies. Voor bijzondere effecten die de schilderdoeken op die manier zo ‘anders’ doen zijn. Dat moet je zien, beleven, tot je door laten dringen. Zo ontstond in de loop van de tijd de geheel eigen stijl van Riet van den Esschert. Het is Sandra Holtman die met haar ‘lessen en aanwijzingen’ zorgde voor een vernieuwde aanpak. Vormgeven aan je leven in kleurrijke kunstwerken, het is alsof het ‘kleurrijke leven’ zich zelf etaleert. Juist dat maakt het bezoeken van deze expositie meer dan de moeite waard!

‘Kleurrijk Leven’
Riet van den Esschert exposeert schilderijen in Antenne / Regenboogkerk Epe
Van 4 juli tot 11 september 2023

Kunstenaar Riet van den Esschert  laat iedereen vanaf 4 juli tot 11 september 2023 meegenieten, iedereen van harte welkom.
Toegang gratis. Gebouw Antenne is elke maandagmorgen van 09.00 tot 12.00 uur en doordeweeks elke avond van 18.30 tot 20.00 uur geopend.
Wie koster Chris Hassink belt op 0578-613710 kan wellicht
een ander moment met hem afspreken. Contact met de kunstenares kan door haar te bellen op 06 – 515 454 73 .