NieuwsPasen 2022

De zeven werken van barmhartigheid: 
De dorstigen drinken geven
Laat dat wijntje even staan, drink een week geen alcohol. Of drink deze week geen limonade, sap of frisdrank, maar water of thee.

ZWO-collecte voor zondag 3 april: Moldavië

Kinderen en ouderen worden gezien.
Door de hoge werkeloosheid in Moldavië werken veel mensen in het buitenland. Kinderen en ouderen blijven achter en krijgen thuis niet de zorg en aandacht die ze nodig hebben. In twee opvangcentra van de christelijke organisatie Bethania krijgen ze dat wel. Kwetsbare kinderen worden na schooltijd opgevangen en krijgen eten en drinken en hulp bij hun huiswerk. Ouderen kunnen in de opvangcentra terecht voor een gezonde maaltijd, gezamenlijke activiteiten en basisvoorzieningen zoals een douche.

Het zal je maar gebeuren!
Je moet als kind zonder ouders je zien te redden of je staat er als oudere alleen voor. Veel kinderen en ouderen kunnen niet terugvallen op familie of geliefden.
Geld voor een dagelijkse gezonde maaltijd is er niet. De dagcentra van Bethania staan open voor kwetsbare mensen. Jezus opdracht om dorstigen drinken te geven krijgt hier handen en voeten. Jong én oud kunnen rekenen op zorg, aandacht en dagelijks eten.

 Meer weten? kerkinactie.nl/40dagentijd 

De ZWO-commissie