ZWOZWO voor Peru

Stichting San Lucas Nederland is in 2013 in het leven geroepen om iets te betekenen in de levens van de meest kwetsbare kinderen van Moyobamba in Peru. Zij werken hierin samen met de lokale organisatie San Lucas Peru, wiens personeel met grote toewijding en voor relatief lage lonen zich inzet voor het lot van hen die het het meest nodig hebben. San Lucas wil de kwaliteit van leven van kinderen in armoede en van kinderen met schisis verbeteren.

Deze maand in de nieuwsbrief:

Bezoek uit Nederland 1: Sophie Raaijmakers
Van zondag 28 april tot maandag 12 mei kreeg San Lucas in Peru bijzonder bezoek uit Nederland: onze bestuursvoorzitter Sytske de Haan en haar vriendin Sophie. Zij schreven beiden een stukje over hun impressies van San Lucas.

Schisisoperaties
Van 12 tot 15 juli hebben opnieuw schisis-operaties plaatsgevonden in Moyobamba. Deze keer zijn 19 kinderen geholpen aan hun lip- of gehemelteschisis.

Medische consulten voor kwetsbare kinderen
San Lucas heeft in samenwerking met de hulporganisaties Compassion en Reaching and Teaching, medische consulten uitgevoerd door een kinderarts bij 300 kinderen in verschillende plattelandsdorpjes. Veel voorkomende diagnoses die werden gevonden zijn bloedarmoede, darmparasieten en andere (chronische) infectieziekten.

Bezoek uit Nederland 2: Sytske de Haan
“Als voorzitter van Stichting San Lucas Nederland kijk ik met veel dankbaarheid terug op deze drie weken. Wat wordt er veel bereikt mede dankzij uw donaties!¨

Lees de hele nieuwsbrief:
Nieuwsbrief San Lucas Augustus 2024