ZWO voor Colombia

‘Sararé’, is de naam van een veel voorkomende boom, onder andere te vinden aan de oevers van de rivieren nabij de zee. Het is onderdeel van een ecosysteem met een enorme biologische diversiteit. De naam van het project is een metafoor voor het werk dat we realiseren met kinderen van verschillende komaf, uit verschillende regio’s, die bij elkaar komen om te leren en te creëren dankzij de muziek.

Sinds 2008 komen de kinderen van de verschillende tehuizen twee keer per week  bij elkaar en krijgen muziekles van Dario Eraso. De kinderen worden verdeeld over drie niveaugroepen en creëren hun eigen composities. Regelmatig geeft de groep een presentatie met aan het eind van het jaar een concert en er is zelfs een CD gepresenteerd met eigen werk, genaamd ‘Amor Bonito’. 

De kinderen beginnen de muzieklessen op het niveau Basis als beginner, waarna zij hun talenten kunnen ontwikkelen. Wanneer zij toewijding tonen tijdens de muzieklessen en oefenuren maken in het tehuis maken zij kans door te gaan naar de groep met een hoger niveau, niveau Gevorderd. En daarna nog door naar niveau Muzikant.

Elk niveau duurt ongeveer één jaar.

De kinderen van ‘Grupo Sararé’ verzorgen presentaties in de tehuizen en aan het eind van het jaar een concert als afsluiting. Soms wordt de groep uitgenodigd voor een presentatie tijdens openbare evenementen.