• Dit evenement is voorbij.

1 augustus | 09:30 - 10:30

Voorganger: ds. A.M. v.d. Wetering

Bij de dienst
In deze eredienst gaan we kennis maken met drie Rechters. Zelf ben ik nog gewend Richteren te zeggen. In welke tijd leefden zij? Het volk Israël woont in het beloofde land. Daar heeft het moeite de eigen identiteit vast te houden. “Ze keerden de Heer de rug toe, de God van hun voorouders, die hen uit Egypte had geleid, en begonnen andere goden achterna te lopen die werden vereerd door de volken waartussen ze woonden. Door voor die vreemde goden te buigen krenkten ze de HEER” (Rechters 2) Gevolg: chaos, moord en doodslag.
Profeten zijn er niet meer en een koning is er nog niet. Rechters, door God geroepen, proberen enige orde op zaken te stellen. We ontmoeten Deborah, Gideon, en Jefta. Het zijn verhalen volgen de N.B.V. “met humor en tragiek en grote literaire kwaliteiten”. Thuis nog maar eens rustig nalezen dus, en in de eredienst samen luisteren wat God ons door hen vandaag te zeggen heeft…

Wees allen welkom!
We houden nog wel 1,5m afstand per huishouden. Meezingen mag en na de dienst is er buiten koffie drinken.

Digitaal bijwonen
Deze kerkdienst is live te volgen of terug te kijken via Kerk TV

Datum:
1 augustus