ZWO voor Bangladesh

Na zes dagen regen zijn de Rohingya, die voor het geweld in Myanmar gevlucht zijn naar Bangladesh, opnieuw in gevaar. In het Chakmarkul kamp is het heuvelachtig en de tienduizenden tenten zijn op die heuvels gebouwd en staan dicht op de randen. Omdat al het water snel naar beneden stroomt zijn de mensen die hier nu leven extra kwetsbaar voor de regenbuien.

Er word tijdelijke onderdak geboden, door hulporganisaties, voor de families die hier het meest door zijn getroffen. In totaal maken 36 vrouwen en 53 kinderen gebruik van dit tijdelijke onderkomen.

Een van die vrouwen is Arafa. Ze is 30 jaar en moeder van 4 kinderen en woonde in één van de lager gelegen gebieden van het Ckamarkul kamp. Tijdens de regen mochten ze met z’n allen in het tijdelijke onderkomen komen wonen. Er werd eten voor hen geregeld en na de regen is er gekeken hoe ze hun huis weer zo snel mogelijk konden repareren. Arafa: “Ik was erg blij dat ik naar het tijdelijke onderkomen kon gaan zodat we de regen veilig konden afwachten.”