Corona nieuwsKerkenraad

Coronamaatregelen

Sommigen vinden de coronamaatregelen van de Rijksoverheid tekort schieten. Ze vragen om duidelijke maatregelen, een lockdown bijvoorbeeld. Maar de Rijksoverheid kiest voor iets anders. Want na een jaar kennen we de schadelijke gevolgen voor de samenleving van een langdurige lockdown. En we weten nu ook dat corona blijvend een deel zal uitmaken van ons dagelijks leven. De Rijksoverheid kiest voor lichtere maatregelen die corona bestrijden èn de schade voor de samenleving beperken. Het is daarbij van groot belang om de basismaatregelen in acht te nemen.

Het advies van de PKN volgt dit beleid, en wij als Regenboogkerk passen de PKN-adviezen toe. Bijna alle maatregelen hebben we vanaf begin november al genomen, hieronder noemen we ze nog een keertje. We willen jullie allemaal opnieuw op het hart binden om de basismaatregelen in acht te nemen: de anderhalve meter, het mondkapje, thuisblijven bij klachten en dan snel een test doen.

Als wij in onze Regenboogkerk het goede voorbeeld laten zien dan draagt dat een steentje bij aan het creëren van het gewenste gedrag van de Nederlandse samenleving. Veiligheid gaat voor Een kort woord voor diegenen onder ons die het misschien moeilijk vinden om hun plek in de kerkbanken leeg te laten of hun taak in de Regenboogkerk op te schorten omdat ze kiezen voor de veiligheid van zichzelf of hun familie. Die keus is wel de goede keus want de zorg voor jezelf en je dierbaren komt eerst. We zijn blij met al onze vrijwilligers en met alle kerkgangers. Maar vrijwilligerswerk of kerkbezoek mogen best even op een tweede plaats komen.

Overzicht van de maatregelen

Dat gezegd hebbende komt nu het overzicht van de coronamaatregelen: de kerk en Antenne blijven gewoon open, iedereen is zondagochtend welkom in de kerkdienst of door de weeks bij de kringen of het jeugdwerk. De basismaatregelen zijn onze belangrijkste verdediging, hierboven zijn ze genoemd. In de kerk doen we een mondkapje op als we ons verplaatsen en we houden anderhalve meter afstand.

Een nieuwe maatregel is het beperken van de samenzang tot drie liederen. We drinken na de dienst geen koffie in Antenne. Door de weeks gaan de kringen en het jeugdwerk zoveel mogelijk door. In Antenne dragen we ook weer een mondkapje als we ons verplaatsen. De kosters zorgen per zaal voor koffie zodat niemand naar de keuken hoeft te lopen om koffie te halen.

Er mogen in Antenne groepsbijeenkomsten met maaltijden gehouden worden tot 20.00 uur ’s avonds, maar dan geldt 3G toegang met een QR code of een test- of vaccinatiebewijs. We houden geen grote groepssamenkomsten in de kerk of in Antenne. Deze maatregelen gelden ook voor huurders van zaalruimte in Antenne.

Namens de kerkenraad