Gedenkstenen voor Joodse slachtoffers
Op 7 oktober om 14.00 uur zal een herdenkingsbijeenkomst plaatsvinden in de Grote Kerk van Epe. Tijdens deze bijeenkomst zullen acht Joodse inwoners uit Epe herdacht worden, van wie er tijdens de Tweede Wereldoorlog zes zijn vermoord. Twee inwoners vluchtten in de dood.

Voorafgaand aan de plechtigheid zullen ter nagedachtenis Stolpersteine geplaatst worden bij de huizen waar zij gewoond hebben. Stolpersteine zijn kleine messing stenen, met daarop de naam, geboortedatum en de overlijdensdatum. De steenlegging zal in een klein gezelschap plaatsvinden.

Wij nodigen u van harte uit voor de herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk, ingang aan de Beekstraat 1A. De ceremonie zal geleid worden door Bas Zitman. Sprekers zijn: opperrabbijn J.S. Jacobs, oud-senator Niek Ketting en Adrie Pol, voorzitter van Stichting Broken Wings ’40-‘45.

Ook de Israëlische zangeres Michal Bitan en de pianist Herman Dalhuisen leveren een bijdrage. Indien u bij deze bijeenkomst aanwezig wilt zijn, vragen wij u vriendelijk om u aan te melden. Meer informatie vindt u in Antenne 15.

De bijeenkomst zal ook via een livestream te volgen zijn: www.kerkdienstgemist.nl/stations/1005-Grote-Kerk-Epe

Graag begroeten wij u op donderdag 7 oktober.

Het voorbereidend comité