Muziek

Interkerkelijk koor “To You” maakt zich op voor 75 jaar bevrijding van Epe.

Vaassen, Emst, Oene en Epe werden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog bevrijd door Canadese troepen. Dat gebeurde met Operatie “Cleanser” het plan van de geallieerden om de Duitsers te verdrijven van de Noord-Veluwe. De bevrijding vond plaats op 17, 18 en 19 april 1945. Het jaar 2020 is dus  een kroonjaar in de herdenking hiervan. “To You” draagt hieraan bij door op zaterdagavond 18 april 2020, om 19.30 uur, een bijzonder concert uit te voeren in de Grote Kerk van Epe. Het geheel staat onder muzikale leiding van dirigent Henk van der Maten en wordt begeleid door diverse professionele musici:

  • Arjan Post (Trompet / Bugel)
  • Edith Post (Trompet / Bugel)
  • Harrie Stijf (Piano)
  • Willem Veldkamp (Synthesizer)
  • Hendrie Westra (Percussie en slagwerk)

 

In samenwerking met “Broken Wings ’40-‘45” krijgt het concert een multimediaal dimensie doordat de muziek gecombineerd zal worden met passende foto’s en filmbeelden.

De kern van het muzikale deel wordt gevormd door de cantate “Of Faith and Freedom” van de bekende Amerikaanse componist Joseph M. Martin, aangevuld met diverse liederen rondom de thema’s hoop, liefde, vrede en vrijheid. Het is, voor zover ons bekend, de eerste keer dat deze cantate in Nederland wordt uitgevoerd.

Interesse om mee te zingen?

Het interkerkelijk koor “To You” verleent haar medewerking aan kerkelijke diensten, neemt deel aan de “Play in” in Epe en geeft eigen concerten. Enthousiaste zangers die dit geheel aan activiteiten aanspreekt zijn van harte welkom bij het koor. Er wordt wekelijks gerepeteerd op de dinsdagavond vanaf  20.00 uur in de Regenboogkerk (Beekstraat 33) te Epe. U kunt nadere informatie krijgen of aanmelden via het contact formulier op onze site.

Meer informatie: www.toyouepe.nl