ZWO voor Colombia

Artesano de mi cuerpo betekent ‘kunst is gezond voor het lichaam’ en is een project waarbij de kinderen hun creativiteit kunnen uiten. De kinderen in de tehuizen zijn erg creatief en vaak zie je kinderen armbandjes of andere sieraden maken. De stichting heeft de leraar handwerken (artesanías) Walter Dario Montoya bereid gevonden de kinderen les te geven in het maken van armbanden en oorbellen tot sandalen en lampen.

Er wordt gewerkt in zes tehuizen en in totaal doen elke week ongeveer 90 kinderen mee. De leraar Walter komt elke week langs en de kinderen krijgen les in het maken van artesanías (handgemaakte voorwerpen). Aan het eind van de les krijgen de kinderen opdrachten om artesanías te maken in hun vrije tijd gedurende de week.

In elk tehuis zijn er kinderen die bovengemiddeld creatief zijn en graag nog meer willen leren. Uit alle kinderen waarmee Walter werkt worden enkele kinderen uitgenodigd om hun werken te verbeteren. De kinderen mogen het eerste product houden, het tweede product is voor de stichting voor de verkoop.

De lessen duren 1,5 tot 2 uur en worden gegeven in zes tehuizen, Poder Joven, El Patio, Miraflores, Corporacion Hogar, Jardin de Amor en Caminos de Esperanza.

Tijdens de lessen maken de kinderen o.a. de volgende producten; deze zijn ook te koop. Voor bestellingen kunt u contact opnemen met de Stichting Straatkinderen Medellín, Van Eedenplein 106, 1702 GW  Heerhugowaard. Of bel: 072 – 57 106 02.

 

Armband € 2,00
Oorbellen € 2,00
Sandalen € 10,00
Lampen € 10,00
Sleutelhanger € 2,00
Prijzen zijn excl. verzendkosten.
De opbrengst gaat naar het project ‘Artesano de mi cuerpo’ van de stichting.