God in de digitale wereld – Praisedienst zondag 12 januari 19:00 uur Regenboogkerk

We leven in een wereld die steeds meer wordt gedomineerd door technologie. Veel dingen worden makkelijker en sneller: als we vandaag iets online bestellen hebben we het vaak ook al dezelfde dag in huis en slimme algoritmes helpen ons met onze muziek- en filmkeuze. In de digitale wereld van nu met zijn slimme apps, Youtube, Snapchat en Instagram is communicatie zeer snel een zeer vluchtig geworden. We zien ook steeds meer de andere kant: veel mensen hebben te kampen met eenzaamheid en de digitale kloof van mensen die wel en niet meekunnen in de digitalisering wordt steeds groter. Wat moet je nu met de oude woorden van God in deze nieuwe wereld; hierover willen we samen graag nadenken in deze dienst.

De spreker in de dienst is Jack Esselink, hij is ‘technologie evangelist’ van beroep en veelgevraagd spreker over dit onderwerp. Als een echte evangelist spreekt hij met passie over onderwerpen die gerelateerd zijn aan technologie. Daarnaast geeft hij regelmatig trainingen hierover en rust hij organisaties in de christelijke wereld en daarbuiten toe over dit onderwerp. Jack heeft momenteel zijn eigen adviesbureau, Studio Pulpit, en is deeltijd student theologie aan de VU in Amsterdam. Hij is getrouwd, heeft 4 kinderen en woont op de prachtige Veluwe. In zijn vrije tijd speelt hij graag (elektrische) gitaar en rijdt hij op zijn mountainbike door de mooie Veluwse bossen.

Onze regenboogband verzorgt de muziek. De band bestaat uit: Martin Spiering, Willem Veldkamp, Coen Koenders, Henk Ouwens, Robert van Drie, Eline uit den Bogaard, Marianne Jong en Vivian Schuur. Ook Iris en Mirthe Bakker zingen weer mee!

We hopen elkaar te ontmoeten.

Namens de Commissie bijzondere diensten,

Marjan Schuur