Overigregenboogkerk bijgebouw antenne

‘Zie je Zondag’
Vanaf september start de EO met een nieuw programma op de zondagochtend, getiteld ‘Zie Je Zondag’. Elke drie weken dompelt presentator Marleen Stelling zich onder in een van de vele geloofsgemeenschappen die Nederland rijk is. Wie maken deel uit van deze gemeenschap? Wat drijft hen en wat bindt hen? En hoe vieren zij hun geloof?

In deze tijd van secularisatie en individualisme hebben veel mensen wel degelijk wat aan hun kerk. Gemeenschappen kunnen eenzaamheid verlagend en creativiteit verhogend werken. Als EO willen we graag laten zien dat geloof iets is tussen God en mensen, mensen en God, maar evengoed iets van mensen onderling.

Een gemeenschap die regelmatig samen komt om geloof te delen is het uitgangspunt van deze serie afleveringen. De viering of kerkdienst vormt de basis van de serie van steeds 3 afleveringen, waarin we een aantal betrokkenen volgen in hun leven en hun persoonlijke verhaal uitlichten. Marleen Stelling gaat als presentator op zoek naar de kracht van gemeenschap in een tijd waarin kerken leeglopen. We krijgen een inkijkje in de persoonlijke verhalen uit een gemeenschap en zo te ontdekken wat mensen drijft en bezielt om zich in te zetten of te willen horen bij deze gemeenschap.

Meer info op ons forum.