Kunst

‘PSALMEN’

De nieuwe KIA expositie met werk van Hester Schaapman uit Zwolle.
Van half september tot half december 2019 in Antenne.

Met de expositie ‘Psalmen’ heeft KIA ook deze keer weer iets bijzonders in huis gehaald.

“… Een psalm is een religieuze liedvorm als een lied of beurtzang. Het zingen of voorlezen op verheven toon van psalmen is afkomstig uit de joodse traditie. In de synagogale traditie zijn dit gebeden voor allerlei gelegenheden…” (Wikipedia)

Als je, zoals Hester Schaapman, op een geheel eigen manier omgaat met deze prachtige liederen en een bijzondere vertaalslag maakt naar vormen, kleuren en lijnen op textiel, wordt het genieten van een heel mooie expositie! Op de foto zie je een uitvergroot gedeelte van een werk van Hester Schaapman (origineel is in kleur).

We vroegen Hester Schaapman naar haar creatieve drijfveren:

“Mijn leven lang ben ik geïnteresseerd geweest in kleur, kunst en creativiteit. Ooit ben ik als activiteitenbegeleidster begonnen. Ik heb schildercursussen gevolgd en heb mij tenslotte als autodidact ontwikkeld als textielkunstenaar”.

Hoe ga je te werk?

“Ik werk op schilderdoek. Eerst maak ik een schets met potlood. Vervolgens ga ik schilderen met acrylverf. Daarna haal ik het van het spanraam af en bewerk het met de naaimachine. Tenslotte maak ik het af met borduursteekjes met de hand, waar ik vervolgens weer met de naaimachine over heen ga”.

Waarom ‘Psalmen’?

“Als gelovige wil ik graag Bijbelse thema’s uitbeelden. En zo kwam ik op het idee om aan het project ‘Psalmen’ te beginnen. Soms heb ik zelf een idee in mijn hoofd en af en toe gebruik ik een afbeelding als voorbeeld. Ik hoop dat u van mijn werk geniet”.

Dat zal vast en zeker.
Meer informatie: www.hesterschaapman.exto.nl

KIA wenst iedereen vele mooie momenten bij deze expositie in Antenne!