Opvang van Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh

Laila Begum, 35 jaar oud, woont nu in het oude Mosar Khola-dorp. Ze woont daar samen met haar twee zonen en twee dochters. Haar man heeft onlangs werk gevonden in het Rohingya-kamp, na dagen werkloos te zijn. Hij is hier erg blij mee, ondanks dat zijn inkomsten flink zijn gedaald. Hiervoor verkocht hij hout op de markt, maar de bomen zijn allemaal weggespoeld door de hevige regen. Hij heeft nu voor 2-3 dagen per week werk waarbij hij maximaal 250 BDT verdiend.

Het is voor Laila Begum mogelijk om een huis te bouwen maar er is een grote kans dat deze dan weer wordt overspoeld door plotselinge overstromingen. Daarom heeft ze besloten een huis te bouwen naast een heuvel, door aarde uit de heuvel te halen. Dit is steviger maar als het hard gaat regenen kan het huis alsnog verloren gaan door de verschuiving van aarde. Laila is er bang voor dat dit ‘s nachts zal gebeuren, als ze slapen. Over het algemeen krijgen ze de via de microfoon van de moskee te horen als er een cycloon op komst is. Maar is er geen alternatief onderdak. Dus het enige wat ze dan kunnen doen is zichzelf in veiligheid brengen.

Daarom vertrouwt Laila op het lot en gaat elke keer slapen met angst. En wanneer het regenseizoen is gestart, is het elke keer afwachten hoe de nacht zal verlopen.