ZWO voor Bangladesh

De kinderen in het vluchtelingenkamp worden overdag opgevangen in een kindvriendelijke ruimte door samenwerkingspartners van Kerk in Actie. Van de vluchtelingen die in Bangladesh zijn aangekomen is ruim 70 procent kind. Veel Rohingya hebben wellicht door de primitieve levenswijze grote gezinnen en dus zitten de kinderprogramma’s overvol.

De kinderen ogen heel blij en tevreden. Ze zingen liederen, knutselen en krijgen psychische ondersteuning. Als je even verder kijkt dan op het eerste gezicht, zie je dat de kinderen veel hebben meegemaakt. Dat wordt bevestigd door Sossib (9) en zijn ouders. Ze hebben 60 kilometer te voet afgelegd en onderweg afgrijselijke dingen gezien. Familieleden die werden vermoord en huizen die zijn verbrand. Ze hopen nooit meer terug te hoeven keren in Myanmar en ze zijn blij dat ze in Bangladesh even veilig zijn.

Bangladesh lijkt haar best te doen om alle Rohingya op te vangen. Maar dat valt niet mee in een land dat al zo dichtbevolkt is (ruim 1000 inwoners per vierkante kilometer), veel armoede kent (gemiddeld inkomen van 200 euro per maand) en regelmatig geteisterd wordt door natuurrampen.