Pasen 2021

Langs de Via Dolorosa, heel die lange lijdensweg,
ging de Christus, onze Koning als een lam.
Maar omdat Hij van ons hield met heel zijn hart, is Hij gegaan,
langs de Via Dolorosa, heel de weg naar Golgotha.
Zijn kruis werd een troon, zijn bloed wast ons schoon
en het stroomt door het hart van Jeruzalem.
                                                            (uit: Via Dolorosa – Sela)

We zijn op weg naar Pasen…
Maar wat is dat soms moeilijk: de 40-dagen tijd glipt door je vingers, vieringen in de kerk kun je niet bijwonen, geen ontmoetingen na de dienst. Wat zou je graag even de kerkzaal weer willen betreden, wat zou je graag even de tijd nemen om je te richten op de gang van onze Heer Jezus naar Jeruzalem, zijn lijden en sterven. En daarna samen Pasen vieren.

We stellen de kerk open in de Stille Week
In de Stille Week is het mogelijk om naar de kerk te komen, een kaars aan te steken, bij het kruis te zitten of elders in de kerk te zijn.

• Maandag 29 maart, dinsdag 30 maart en woensdag 31 maart, tussen 18.30 en 19.30 uur
    Een ieder kan binnen lopen en in rust plaats nemen. Er is gelegenheid om een kaarsje aan te steken en er zal zachte muziek op de achtergrond klinken. Rond 18.45 en 19.15 uur is er een kort moment van lezing en liederen. Verder is het rustig.
  • Donderdag 1 april, vrijdag 2 april en zaterdag 3 april, tussen 12.30 en 13.30 uur
    Ook nu kun je binnen lopen en rustig een plekje zoeken. Steek een kaars aan als je dat wilt. Het blijft stil met alleen zachte muziek op de achtergrond.

Deze dagen zijn er ’s avonds ook kerkdiensten, die gevolgd kunnen worden via Kerk TV of de kerkradio.

Een corona-proof bezoek
Graag aandacht voor de afspraken:

• Via gebouw Antenne de kerkzaal binnengaan (tenzij anders is aangegeven)
  • Kerkzaal verlaten aan de Beekstraatzijde, op aanwijzing van de kosters
  • Registratie bij binnenkomst
  • Er is geen begin- en eindtijd
  • Indien maximaal aantal bezoekers in de kerkzaal is bereikt, even wachten
  • Respecteer de corona-regels: mondkapje dragen, handen desinfecteren en thuis blijven bij klachten