Kunst

Corrie van Bottenburg schildert de vrijheid van de ruimte met beelden, die haar kort of lang geleden geraakt hebben. Hoewel ze al meer dan 45 jaar in Epe woont, ontstond kortgeleden nog een bloembollenveld uit de steek, waar ze als kind woonde. De primaire kleuren rood, blauw en geel brengt ze op het doek aan met olieverf en medium. Achteraf kijkt ze verbaasd naar de compositie, die ze creëert.

Haar liefde voor schilderen begon jaren geleden met het volgen van een kennismakingscursus bij het creativiteitscentrum Mamuze, Ook nam ze deel aan zomercursussen o.a. in Portugal om los te komen van haar drukke baan in de zorg in de ‘Wendhorst’.

De laatste jaren is zij 24 uur per dag mantelzorger voor haar echtgenoot.  Een ochtend per week vindt ze tijd en rust in het atelier van kunstenaar Ben Aa om te schilderen en zo ontstaan intuïtief grote schilderijen van landschappen, bloemen of een impressie van het heidelandschap.

Haar woning  staat en hangt in het trapgat en de zolderkamer vol met haar werk. Regelmatig exposeert ze in het gebouw Antenne, de praktijkruimte van haar zoon of zomaar de showroom van een garage.

Henk E.