Corona nieuwsKerkenraad

Nu het aantal coronabesmettingen en daarmee ook de ziekenhuis- en IC-opnames snel stijgen zullen we de broekriem weer moeten aanhalen.

Dat is een teleurstelling en niet gemakkelijk. Laten we met elkaar de schouders er onder zetten en het goede voorbeeld geven !

We volgen de adviezen van de PKN. Dat betekent voor de Regenboogkerk het volgende:

Voor de kerkdiensten:

1. We houden anderhalve meter

Dit is één van de krachtigste en eenvoudigste preventieve maatregelen.

Er zijn geen spullen voor nodig en het kost niks. Gewoon doen dus! We gaan daarom de kerkbanken weer om en om gebruiken.

1. In de kerkzaal en in de Antenne dragen we een mondkapje wanneer we ons verplaatsen.

Dit geldt voor alle samenkomsten, kerkelijk en ook bij verhuur. Als we op onze plek zitten mag het mondkapje weer af.

1. Er is geen koffiedrinken-na-de-dienst.

Keer op keer blijkt dat we niet voldoende discipline hebben om de anderhalve meter in acht nemen. Daarom zien we voorlopig af van dit kostbare moment.

1. We blijven zingen.
  2. Voor de kerkdiensten is er geen coronatoegangscontrole met de QR code nodig.

Voor alle gebruik van gebouw Antenne geldt:

1. Bij verplaatsingen in gebouw Antenne en kerk is het noodzakelijk mondkapjes dragen.

Dit geldt voor alle samenkomsten, kerkelijk en ook bij verhuur.

Zodra men zit mag het mondkapje af.

1. Bij samenkomsten waar ook wordt gegeten is een Corona toegangsbewijs met QR-code noodzakelijk.
  2. Voor koor repetities is ook een Corona toegangsbewijs noodzakelijk. Deze toegangsbewijzen worden gecontroleerd via een app op de telefoon door de beheerder.
  3. Zonder mondkapje en of indien nodig het toegangsbewijs kan er geen toegang worden verleend

Van de kerkenraad