Corona nieuws

Beste allemaal,

Uiteraard hebben we als moderamen (en CvK) met elkaar van gedachten gewisseld hoe te handelen met de vieringen in onze kerk naar aanleiding van de lockdown maatregelen zoals afgelopen maandag afgekondigd.

Gisteren kwam daar nog een advies vanuit onder meer het moderamen van de PKN bij om heel terughoudend te zijn met het organiseren van vieringen met publiek.

Met pijn in ons hart hebben we als moderamen daarom besloten alle vieringen, met uitzondering van rouwdiensten, tijdens de lockdown zonder publiek te houden. In plaats daarvan zullen we online kerkdiensten organiseren met zanggroepjes en muzikale begeleiding, lector etc., zoals u inmiddels gewend bent via kerk tv. Met betrekking tot rouwdiensten is er besloten een maximum  van 30 personen toe te staan, exclusief ‘personeel’.

Ondanks het ‘onwezenlijke’ gevoel dat dit oproept om onder meer met Kerst niet ‘live’ bij elkaar te kunnen komen, hopen en vertrouwen we op uw begrip hiervoor. Hoewel we de vieringen absoluut veilig zouden kunnen uitvoeren is het signaal dat we afgeven naar elkaar en de samenleving ook heel belangrijk.

Blijf veilig,

Moderamen