Muziek

Het Interkerkelijk koor “To You” is voor de Regenboogkerk een goede bekende. Een paar keer per jaar  ondersteunt dit koor, onder leiding van dirigent Henk van der Maten, een dienst in de kerk en elke dinsdagavond repeteren zij in het kerkgebouw. Op zaterdag 23 april 2022 om 19.30 uur geeft het koor een bijzonder bevrijdingsconcert in de Grote Kerk te Epe. Noteert u deze datum vast in uw agenda? We hopen u dan te ontmoeten om samen vrijheid en verbondenheid te vieren en te beleven!  De toegang is gratis. Iedereen moet zich welkom voelen want vrijheid vieren we samen!

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Met het SAMEN VIEREN van VRIJHEID wil het koor “To You” het besef van vrijheid en vrede vergroten. Het is 77 jaar geleden dat, middels operatie “Cleanser” (het plan van de geallieerden om de Duitsers te verdrijven van de Noord-Veluwe), de dorpen Vaassen, Emst, Oene en Epe bevrijd werden door Canadese troepen. Het concert “Melodie van Vrijheid” wordt een unieke beleving omdat muziek, beeld en verhalen samengebracht worden. Het concert wordt uitgevoerd door het vierstemmig gemengd koor “To You” met René Nijhof als solist. Het geheel staat onder leiding van dirigent Henk van der Maten en wordt begeleid door professionele musici: Arjan Post (Trompet / Bugel) ,Edith Post (Trompet / Bugel), Harrie Stijf (Piano), Willem Veldkamp (Synthesizer) en Hendrie Westra (Percussie en slagwerk).

De kern van het muzikale deel wordt gevormd door de cantate “Of Faith and Freedom” van de bekende Amerikaanse componist Joseph M. Martin, aangevuld met diverse liederen rondom de thema’s hoop, liefde, vrede en vrijheid. De liederen worden afgewisseld met korte persoonlijke verhalen over oorlog en bevrijding. Het concert krijgt een multimediale dimensie doordat de muziek gecombineerd zal worden met passende foto’s en filmbeelden. Bij het concert staat behalve het herdenken van de bevrijding ook het beleven en beseffen van wat vrijheid betekent centraal! Muziek is emotie en verbindt. En is daarom ook het ultieme middel om de vrijheid te vieren en door te geven!

Méér informatie? Zie de website:  https://toyouepe.nl/melodie-van-vrijheid/