Advent en KerstJeugdwerk

Met de kinderen van de kinderdienst zetten we tijdens de adventsperiode het thema ‘Lichtpuntjes’ centraal. Voor wie en hoe kan jij een lichtpuntje voor de ander zijn? En wat is een lichtpuntje voor jezelf, waar word jij blij van? Zo leven we toe naar het licht van kerst.

Gezinnen ontvangen het magazine ‘Geef Licht’ en ‘Het plakboek van Lucas’

Bij de gezinnen met jonge kinderen in onze gemeente is deze week een envelop bezorgd met daarin een gezinsboekje en het magazine ‘Geef Licht’ van Kerk in Actie. Het gezinsboekje ‘Het plakboek van Lucas’ bevat materiaal voor elke dag, van een verhaal tot een leuke gezinsactiviteit.

In het magazine ‘Geef Licht’ zit materiaal waarmee je een slinger kan maken. Deze slinger vertelt het verhaal van de vluchtelingenkinderen Ibrahim, Asif, Ilana en Dunia. Door elke dag een nieuw kaartje aan de slinger te hangen, leer je de vier kinderen kennen en hun bijzondere manier thuis, in de klas of in de kerk.

Rainbow de duif landt op 12 december in onze dienst

De collecte tijdens de adventstijd is voor deze en vele andere vluchtelingenkinderen in Griekenland. Op 12 december a.s. zal Rainbow de Duif weer landen in de kerkdienst en ons iets vertellen over deze situatie in Griekenland.

We gaan samen lichtpuntjes verzamelen

Ook de gemeente willen we betrekken in het thema door elke week lichtpuntjes te verzamelen. Deze lichtpuntjes plakken we op een grote ster, die nu nog donker is maar met alle lichtpuntjes van de komende weken hopelijk mooi gaat schijnen!

In de dienst van 28 november a.s. zal Elize Eilander uitleggen hoe we dit gaan doen. Mocht u niet naar de kerk kunnen komen maar wel een lichtpuntje willen doorgeven, dan kan u bellen met onze dominee van de Wetering. Zij zal uw lichtpuntje noteren en meenemen naar de kerk op zondag. Wij vinden het erg leuk als u hier aan mee doet! Tijdens de dienst zal er elke week door een kind en een ouder de adventskaars worden aangestoken.

Neem ook een magazine mee en doe mee

Het magazine ‘Geef Licht’ van Kerk in Actie ligt ook bij de uitgang van gebouw van Antenne, dit mag gratis meegenomen worden. Zo kan u thuis ook de slinger maken. Een voorbeeld van deze slinger hangt erbij. Ook liggen er de gezinsboekjes die over zijn en meegenomen kunnen worden voor uw kleinkinderen of kinderen uit de buurt.

Elke week een opdracht om een lichtpuntje te zijn

In het gezinsboekje staat elke week een opdracht om uit te voeren en zo een lichtpuntje te kunnen zijn voor een ander. We zouden heel graag u en jou willen uitnodigen om met deze opdrachten mee te doen, gemeentebreed. Dus houdt de Nieuwsflits goed in de gaten en doe mee met deze leuke weekopdrachten! Het delen van foto’s en/of verhalen via de app of Nieuwsflits rondom deze weekopdrachten vinden we fijn.

De hele adventsperiode is er oppas- en kinderdienst

Tot aan de Kerst, zal er wekelijks oppas- en kinderdienst zijn. En op kerstavond hopen we natuurlijk te gaan kijken naar de Kerstmusical ‘Het plakboek van geluk’, die aansluit op het thema ‘Lichtpuntjes’. Op deze manier hopen we samen, met jong en oud, een mooie adventsperiode te beleven en een mooi bedrag op te halen voor de vluchtelingenkinderen in Griekenland!

Groetjes,
Van de jeugdouderlingen