ZWO vorige en huidige project ZWO vorige en huidige project

Elk jaar een ander project in een ander werelddeel, ver weg of ook in ons eigen Europa.
Voor ons vorige project ‘Uitbanning van kinderarbeid en opkomen voor arbeidsrechten van vrouwen’ werd door de ZWO-commissies van onze 3 kerken het mooie bedrag van € 15.011,18 bij elkaar gebracht door acties als fruit plukken, de kerstmarkt, plantenmarkt en door de verkoop van gereedschappen, boeken, kaarten, koeken en speculaas.

In principe kiezen we aan het begin van het seizoen, dus in september, een nieuw project. Een kleine commissie van 3 personen, ieder persoon een ZWO-commissie vertegenwoordigend, maakt een zorgvuldige afweging. Zij maken gebruik van de kennis van ‘Kerk in Actie’; op de website van deze instelling kan men te kust en te keur kiezen voor een goede bestemming van ons actiegeld. Iedereen kan de website bezoeken: Kerk in Actie/home/projecten.
Zo is er ook over ons nieuwe project ‘Eigen inkomsten voor gehandicapten in Myanmar’, het vroegere Birma, het een en ander te vinden. Het eerste bedrag hiervoor, € 8.500 van het fruit plukken, is al binnen. In het jaar 2014 hebben we nog 2 acties voor de boeg: speculaasverkoop in november en de kerstmarkt in december.

Gebedskring Daniƫl
datum en tijdstip 16-10-2018 om 08.30 uur