Verslag ZWO Opentuindag 14 juni 2014 (Feithenhofweg 1)

Open tuin bij Rieneke Tibben

Het was zeer de moeite waard, een bezoek aan de tuin van Rieneke Tibben, de opbrengst was voor het project van de ZWO en de bezoekers zijn verrijkt naar huis gegaan.

Het mooie van Rienekes siertuin is de verrassing: plotseling zie je een beeldje of een ander ruimtelijk kunstwerkje tussen de planten staan en je vraagt je af: ‘Stond dat er een half uur geleden ook al?’ Ook de rijkdom aan planten en het ontbreken van hinderlijk onkruid, waarmee een normale tuinliefhebber toch dagelijk worstelt, verrast de bezoeker. Verder is de verscheidenheid aan planten en de kleurschakering ongelooflijk groot.

Als verondersteld tuinliefhebber probeer je al die schoonheden een naam te geven, maar dat lukt je niet, want de meeste komen in een doorsneetuin (met onkruid) niet voor. Gelukkig spijkert Rieneke, een wandelende flora, iedere bezoeker op bescheiden wijze bij.

De opbrengst viel wat tegen, € 95. Als de foto’s gesproken hebben zal het de thuisblijvers wel duidelijk zijn dat ze echt wat gemist hebben, maar gelukkig hebben ze die foto’s nog......
(voor de foto's klik hier)

Bedankt Rieneke, voor je inzet, je gastvrijheid en je enthousiasme!

Henk Posthouwer,
vz. ZWO-commissie

je  tuin
is een mooie vrouw