ZWO- Fruitplukken 2015 weer een succes!

Al 10 jaar is het de gewoonte om d.m.v. fruitplukken door vrijwilligers van de drie kerken (GHK, GK en RBK) geld te verdienen voor de jaarlijkse ZWO-projecten voor ondersteuning van mensen en kinderen in moeilijke omstandigheden in wisselende werelddelen.
Ook dit najaar zijn weer veel vrijwilligers actief geweest voor het goede doel. En dit jaar is het doel waarvoor geplukt is: "Schoon drinkwater in Maai Mahiu in Kenya & materiaal voor de zondagsschool in het weeshuis".
Na eerst een week geplukt te hebben in de “biologische boomgaard” bij de Nijensteen in Veessen volgden 7 plukweken in Welsum. In een fijne samenwerking met Arnold Bosgoed hebben we bij wisselende weersomstandigheden veel  fruit geplukt. Dit jaar hebben we met 51 vrijwilligers van de drie kerken aan plukvergoeding een opbrengst behaald voor het project van ongeveer 9.500,-- euro. Een bijzonder mooi resultaat en weer een recordopbrengst! Met het verdiende geld kan een flinke bijdrage geleverd worden aan het hiervoor genoemde project.
Dit jaar was het een goede oogst en tot de laatste appel en peer is alles geplukt. Onder het plukken (meestal in tweetallen) en in Veessen ook met een plukmachine of treintje werd er heel wat afgepraat en zo leren we ook de mensen van de andere kerken kennen. In de pauzes werd weer, zoals vorige keren, voor koffie en thee met beboterde ontbijtkoek gezorgd door Arnold Bosgoed en zijn moeder en genuttigd in de buitenlucht in een grote kring op appelkistjes.
In een goede sfeer hebben we weer een mooie en gezellige plukperiode achter de rug.
Nog wat aantallen: Een plukker kan per dag ongeveer 1000 kg plukken. Vanuit de plukuren omgerekend komen we uit op 183.000 kg (= ongeveer 7 grote vrachtauto’s vol) en  op ongeveer 1.100.000 stuks fruit. In 7 vrachtauto’s passen ongeveer 525 fruitbakken.
Namens de 3 ZWO-commissies willen wij elke vrijwilliger, die geholpen heeft met fruitplukken, hartelijk dankzeggen voor de verleende inspanning!
Henk Posthouwer (ZWO-Regenboogkerk)
Toos Huiskamp      (ZWO-Grote Kerk)
Albert Wittingen   (ZWO-Goede Herderkerk en alg. coördinatie)

Exspecto