VEEL NIEUWS van Kunst In Antenne

1.
‘ANTENNE MOET LEEG’… sluiting expositie ‘Heilige Grond’.
De schilderijen die nu in Antenne hangen moeten plaats gaan maken voor een nieuwe expositie.
Iedereen moet zijn/haar werk ophalen tussen vrijdag 26 en maandag 29 juni.

2.
VOORAANKONDIGING NIEUWE TENTOONSTELLING.
Vanaf donderdag 2 juli t/m 27 september kunnen we genieten van een prachtige tentoonstelling van schilderijen van Krijnie Ederveen. Het thema is ‘INKEER’.

De expositie van Krijnie Ederveen is een lust voor het oog. Haar kleurrijke doeken zijn feestelijk en tegelijk doen ze je nadenken. Het thema ‘Inkeer’ is zeker niet vrijblijvend. In de zomermaanden mogen we volop genieten van haar kunstzinnige ‘overpeinzingen in verf’.

3.
VOORUITBLIK.
In oktober en november gaan we ‘Vrolijk Geloven’ met het werk van Marieke Priem. Een heel mooi thema in deze herfstperiode.

4.
“ZIEN IS GELOVEN”, het nieuwe thema gemeenteproject  januari 2016.
Ja, dat zal wel, eerst zien... dan geloven, hoor je mensen vaak zeggen. Thomas, de leerling van Jezus, dacht er net zo over: alleen ik als ik zie, zal ik geloven.
Maar is 'zien' dan alleen voorbehouden aan twijfelaars? We kijken in de wereld onze ogen uit. Wat we zien verwondert ons, ontroert ons, stemt ons dankbaar.
Wie gelooft ervaart al dat moois als een vingerwijzing van God! Zien is geloven.

De KIA groep, Kunst In Antenne, heeft gekozen voor dit zeker wel uitdagende thema waarmee u aan de gang kunt. “Zien is geloven”, het thema gemeenteproject januari 2016.

Doe de ogen dicht en laat je fantasie de vrije loop. ‘Zien is geloven’, wat kun je dan allemaal daarbij bedenken? Op hoeveel manieren kun je dat uitbeelden? Gaat het u al een beetje dagen? Komen er al wat concrete beelden naar voren? Mooi, dan maar aan de slag. Alle disciplines kunnen: tekenen, schilderen, foto’s, tekst, ruimtelijk, papier, karton, stof, allerlei beschikbare materialen. Het moet te exposeren zijn. De trouwe Antennebezoekers weten dan wel zo’n beetje wat daar mogelijk is. Met die prachtige uitwerkingen gaan we in januari 2016 een heel boeiende expositie inrichten in gebouw Antenne. De inbrengavond is maandag 11 januari 2016. Uw werkstukken moeten eind december 2015–begin januari 2016 klaar zijn! Daarover later meer. Als u hierover vragen heeft kunt u natuurlijk altijd terecht bij de KIA groep.

Namens de KIA groep,
Wim Geerts