PKN
Welkom bij de Regenboogkerk Epe
 
Tentoonstelling "Inkeer" 2 juli t/m 27 september 2015

Tentoonstelling "Inkeer" 2 juli t/m 27 september 2015

“Zondebok”
Een Joods gebed, uitgesproken op Grote Verzoendag, bevat o.a. de volgende tekst: ‘Breng de in ballingschap levenden terug en laat onze zonden wit worden als sneeuw of witte wol…‘
 
 
Kunst In Antenne
‘INKEER’
Schilderijen van Krijnie Ederveen
 
In gebouw Antenne van de Regenboogkerk in Epe exposeerde kunstenares
Krijnie Ederveen uit Epe van 2 juli t/m 27 september 2015.

Israël, het beloofde land. Het land van de Bijbel, met zijn vele Joodse gebruiken. De Joodse feesten zijn mooi en indringend. Hebben al eeuwen kunstenaars geïnspireerd. Ook Krijnie Ederveen heeft hier haar inspiratie gevonden voor haar serie ‘INKEER’.
Symboliek, het is een belangrijke pijler in de Joodse tradities. Ook in de Christelijke wereld, kijk maar onder meer in de prachtige Katholieke kerken en kathedralen.Waar de zichtbare symboliek een drijfveer is voor het beleven van het geloof.
Het kleurgebruik is essentieel in Krijnie’s schilderijen. Kleuren symboliseren, kleur doet iets met mensen. Daarnaast is er de inspirerende symboliek die Krijnie een prominente plaats geeft. Wie elk schilderij van haar goed op zich liet inwerken heeft dit zeker ervaren.
 
Om deze tentoonstelling optimaal te beleven had de kunstenares ‘een catalogus’ klaar gelegd. In haar toelichting kon iedereen ‘meebeleven’ wat de zij heeft bedoeld. Natuurlijk mocht iedereen elk schilderij op zijn eigen manier bekijken, om de kracht te ontdekken die in haar schilderijen ‘verborgen’ zitten.

terug
 
 

Gebedswake in Grote Kerk
datum en tijdstip 13-12-2018 om 19.00 uur
meer details

ZWO
datum en tijdstip 13-12-2018 om 19.00 uur
meer details

Moderamen
datum en tijdstip 13-12-2018 om 19.30 uur
meer details

 
Beluisteren kerkdiensten

U kunt onze kerkdiensten, live en nadien, beluisteren via www.kerkomroep.nl

Voor uitleg klik hier
 
 
"Kerk op schoot"

 
Bloemen in de kerk

zondag 2 december 2018
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.