Tentoonstelling "Inkeer" 2 juli t/m 27 september 2015

“Zondebok”
Een Joods gebed, uitgesproken op Grote Verzoendag, bevat o.a. de volgende tekst: ‘Breng de in ballingschap levenden terug en laat onze zonden wit worden als sneeuw of witte wol…‘

Kunst In Antenne
‘INKEER’
Schilderijen van Krijnie Ederveen

In gebouw Antenne van de Regenboogkerk in Epe exposeerde kunstenares
Krijnie Ederveen uit Epe van 2 juli t/m 27 september 2015.

Israël, het beloofde land. Het land van de Bijbel, met zijn vele Joodse gebruiken. De Joodse feesten zijn mooi en indringend. Hebben al eeuwen kunstenaars geïnspireerd. Ook Krijnie Ederveen heeft hier haar inspiratie gevonden voor haar serie ‘INKEER’.
Symboliek, het is een belangrijke pijler in de Joodse tradities. Ook in de Christelijke wereld, kijk maar onder meer in de prachtige Katholieke kerken en kathedralen.Waar de zichtbare symboliek een drijfveer is voor het beleven van het geloof.
Het kleurgebruik is essentieel in Krijnie’s schilderijen. Kleuren symboliseren, kleur doet iets met mensen. Daarnaast is er de inspirerende symboliek die Krijnie een prominente plaats geeft. Wie elk schilderij van haar goed op zich liet inwerken heeft dit zeker ervaren.

Om deze tentoonstelling optimaal te beleven had de kunstenares ‘een catalogus’ klaar gelegd. In haar toelichting kon iedereen ‘meebeleven’ wat de zij heeft bedoeld. Natuurlijk mocht iedereen elk schilderij op zijn eigen manier bekijken, om de kracht te ontdekken die in haar schilderijen ‘verborgen’ zitten.

datum en tijdstip 21-10-2018 om 10.00 uur

datum en tijdstip 21-10-2018 om na de ochtenddienst