PKN
Welkom bij de Regenboogkerk Epe
 
Tentoonstelling "Heilige grond" Tentoonstelling "Heilige grond"

Kunst In Antenne
‘HEILIGE GROND’
Ontmoetingen met God spreken tot de verbeelding...

  Foto © Wim Geerts


In de koffieruimte van Antenne is het een en al kleur dat je tegemoet komt. Kan ook niet anders als je al die fraaie en creatieve ‘uitspattingen’ ziet hangen. ‘Heilige Grond’ is het thema dat op zo heel veel verschillende manieren is verbeeld. Mooie, kleurrijke schilderijen hangen nu in de voorjaarstentoonstelling, door KIA georganiseerd.
Wat is voor jou ‘Heilige Grond’? Ja, met die vraag werden een 15-tal mensen, binnen het interkerkelijk verband in Epe, opgezadeld toen ze onder leiding van Cees en Nelly van Brugge bezig gingen om dat in een schilderij uit te beelden.
Heel veel persoonlijke emoties en ervaringen kwamen ‘tussen de oren’. Cruciaal werd natuurlijk de vertaalslag naar lijnen, vormen, kleuren. Wat schilder ik? Geeft dat wel weer wat ik denk of voel bij dit thema? Natuurlijk is dat een persoonlijke worsteling, het creatieve proces is altijd een gevecht met jezelf. Maar op een geven moment komen de eerste penseelstreken op het doek. De emotie krijgt een kans. De techniek vordert bij iedere streek. Cees en Nelly waren daarbij een deskundige ‘rots in de creatieve branding’.
 
Iedereen die in de koffieruimte de tijd en de moeite neemt om elk schilderij tot zich te laten doordringen komt wellicht achter ‘een stukje van het geheim’ van de maker. En anders ga je samen met de maker van het kunstwerk er dieper op in. Wat de verbeelding van ‘de Heilige Grond’ in het schilderij je doet. Zowel voor de beschouwer als voor de maker. Immers zijn het twee emoties die dan bij elkaar komen. Dat kan zeker rondom Pasen een enorme diepgang en verrijking  opleveren.
 
Wie dit allemaal teveel gevraagd vindt kan natuurlijk ook gewoon genieten van deze kleurenpracht. Want het is nu wel heel vrolijk in de Antenne. De kleurrijke schildersdoeken vormen een ware therapie voor een blij moment. Blij zijn in de kerk…

terug
 
 

Gebedswake in Grote Kerk
datum en tijdstip 13-12-2018 om 19.00 uur
meer details

ZWO
datum en tijdstip 13-12-2018 om 19.00 uur
meer details

Moderamen
datum en tijdstip 13-12-2018 om 19.30 uur
meer details

 
Beluisteren kerkdiensten

U kunt onze kerkdiensten, live en nadien, beluisteren via www.kerkomroep.nl

Voor uitleg klik hier
 
 
"Kerk op schoot"

 
Bloemen in de kerk

zondag 2 december 2018
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.