Project 2015/2016 Schoon drinkwater voor de St. Kenyakinderen en het sub-project: Materiaal zondags Project 2015/2016 Schoon drinkwater voor de St. Kenyakinderen en het sub-project: Materiaal zondags

Nieuw project 2015/2016
Zoals u weet kiezen we een project samen met de ZWO van de Goede Herderkerk en de Grote Kerk.
Het komende seizoen is het werelddeel Afrika weer aan de beurt.
Dit jaar hebben we gekozen voor het project: Schoon drinkwater voor de  St. Kenyakinderen en het sub-project: Materiaal zondagschool.

Hieronder kunt u al iets lezen over het nieuwe project:

Schoon drinkwater
Stichting Kenya Kinderen is werkzaam in het dorp Maai Mahiu in Kenya. Dit dorp ligt aan de voet van een bergkam in The Rift Valley, een plek die, als gevolg van zijn ligging extreem droog is.
Door de droogte groeien er vrijwel geen gewassen op het land en zijn er veel ziektegevallen vanwege slechte hygiënische omstandigheden door een tekort aan water en door het gebruik van vaak vervuild water.
Water wordt nu door particulieren aangeboden voor veel geld, wat voor de arme bevolking niet op te brengen is. Daarom zoeken veel mensen naar waterbronnen, plassen en beekjes in de wijde omgeving, waar vaak vervuild water gevonden wordt. Ook kinderen worden veel op pad gestuurd om water te zoeken en gaan daardoor niet naar school.

Subproject voor de zondagsschool
Bij het weeshuis van Stichting Kenya Kinderen is een centrale hal gebouwd. Deze hal is de plek waar de 60 kinderen van het Boresha weeshuiscomplex gezamenlijke activiteiten hebben. Er wordt hierin veel gedanst en gezongen, er is een computerplaats ingericht en op iedere zondag wordt hier, net als in Nederland, zondagsschool gehouden.
Er komt dan een dominee of godsdienstleraar, die de kinderen bijbelles geeft. De kinderen vinden het altijd fijn om naar de zondagsschool te gaan.
Helaas is er nog onvoldoende materiaal om mee te werken.
Hier willen we dan ook  graag ons steentje aan bijdragen, zodat er nieuwe spullen aangeschaft kunnen worden.

Zodra het project 2014 2015  Eigen inkomsten voor gehandicapten in Myanmar  afgesloten is, zal de totale opbrengst via de kerkbladen bekend gemaakt worden.

ochtenddienst
datum en tijdstip 19-08-2018 om 9.30 uur