Ons Jeugdwerk bruist weer!?... (als jij mee wil doen!) Ons Jeugdwerk bruist weer!?... (als jij mee wil doen!)

Met veel plezier kunnen wij meedelen dat Jakob Stolk van JOP, Jeugdorganisatie Protestantse Kerk, ons (tijdelijk) komt helpen en ondersteunen bij het jeugd- en jongerenwerk van de Regenboogkerk.
Dit in afwachting van de komst van een nieuw te beroepen predikant.
Er is de afgelopen jaren heel veel werk verzet door de betreffende jeugdouderlingen en vrijwilligers om clubs en andere activiteiten goed te laten verlopen, waar wij hun dankbaar voor zijn! Met Jakob hebben wij gekeken naar wat er goed loopt en waar de knelpunten zitten. We stelden vast dat er binnen het clubwerk bepaalde leeftijdsgroepen buiten de boot vallen. Ook kwamen we er achter dat het ons zeker niet aan enthousiasme ontbreekt. En er borrelden best veel interessante ideeën op, waar we zeker wat mee kunnen gaan doen!
Het grote struikelblok is echter dat we op dit moment met te weinig vrijwilligers zijn om onze plannen te kunnen realiseren. We merken dat veel mensen het in deze tijd erg druk hebben. Maar we denken, dat als we ons jeugdwerk opknippen in projecten waar je op in kunt tekenen en waar je dus niet lang aan verbonden hoeft te zijn als vrijwilliger, mensen zeker bereid zijn mee te doen en mee te helpen, toch?... J
Laten we onze krachten, talenten en kwaliteiten bundelen!
Samen kunnen we wat betekenen voor onze jeugd.
We zouden het zo waardevol vinden als kerkelijke activiteiten een plek worden waar je je veilig voelt, jezelf mag zijn, je geloof kunt aftasten en kunt groeien.
We kunnen met elkaar (ondersteund door JOP) het clubwerk weer nieuw leven inblazen met vertrouwde, maar ook nieuwe activiteiten. Waardoor er vriendschappen en groepsvorming ontstaan in het jeugdwerk.
Daarom nodigen we iedereen die de jeugd en het jeugdwerk een warm hart toedraagt (van 18 tot 88 jaar) op donderdag 20 November om 20.00 uur in gebouw Antenne uit. Een avond waarbij we over  jeugd en het clubwerk gaan praten, waarbij we inzichtelijk maken hoe het jeugdwerk er momenteel voor staat en wat de plannen zijn. Als je dan nog niet enthousiast bent mag je zonder enige verplichting rustig huiswaarts keren, maar als je ook maar enigszins enthousiast bent en een heel klein beetje tijd voor het jeugdwerk kunt missen, dan mag je je intekenen om iets voor het jeugdwerk te doen gedurende komend seizoen. JWij hopen dat ons enthousiasme aanstekelijk werkt en rekenen dan ook op een grote opkomst! Hopelijk kunnen we straks zeggen: ons jeugdwerk bruist weer!
Namens de Jeugdwerk beraadsgroep, Jakob Stolk en Nienke Paulusma

datum en tijdstip 19-06-2018 om 19.30 uur