PKN
Welkom bij de Regenboogkerk Epe
 
Nepal 2015 Nepal 2015

Nepal werd eind april door een serie afschuwelijke aardbevingen getroffen. Zoals u weet hebben duizenden mensen hun leven verloren. Honderdduizenden mensen waren ineens dakloos en hebben hun hele hebben en houwen verloren.

Voor foto's klik hier

Als Regenboogkerk hebben we een collecte van 2275 euro mogen ophalen! Dit geld is door het lokale team van Jeugd met een Opdracht (JemO) in Nepal gebruikt om in één van de ergst getroffen dorpen tijdelijke woningen te bouwen. Met het regenseizoen voor de deur is hierbij haast geboden. De dorpelingen moesten zelf vanuit hun oude huis hout en oude tinnen platen verzamelen voor de muren, waarna door JemO nieuwe dakbedekkings platen materiaal werden geleverd. Dit werd aangekocht in Kathmandu en met gehuurde vrachtwagens naar het dorp vervoerd. Om één huishouden droog te stellen is ongeveer 120 euro nodig. Door het opgehaalde bedrag hebben we 19 huishoudens van nieuwe dakbedekking kunnen voorzien.
 
Het team van JmeO gaat zich voor de lange termijn op de wederopbouw van een paar dorpen richten. Ze hopen dat er niet alleen nieuwe huizen gaan komen, maar ook een vernieuwde gemeenschap met een levende kerk. In dit gebied hopen ze totaal 178 gezinnen van nieuwe daken te kunnen voorzien, en daarnaast te helpen het dorp weer op de rails te krijgen. Er is nog veel hulp nodig, als Regenboogkerk streven we er naar om nog eens 25 huishoudens van een droog dak te voorzien. Hiervoor is 3000 euro nodig. Wilt u overwegen om nogmaals een gift voor dit werk te geven?
    
   
YWAM  Nepal

 National Office 
 
 
May 19, 2015
 
Attn: Harko de Jonge
 
Dear Regenboog Kerk,
 
Thank you for the contribution of 2,275 euros to YWAM Nepal to help in the relief efforts after the Nepal earthquake.
 
Our commitment to you is that we will work faithfully and diligently to make wise use of each gift donated to the Earthquake Relief Fund in order to bring the greatest benefit to the Nepali people we serve. This will be accomplished through the godly counsel of trusted leaders, prayer, and dependence upon the Holy Spirit.
 
The funds you have sent were directed to the Urkhu VDC in the Sindapalchowk area of Nepal to purchase tin roofing sheets. We hope to assist in the building of temporary houses for 178 families in and around the village of Chilaune. Your donation purchased tin for 19 households.
 
With sincere hearts we thank you for your kindness and generosity towards the people of Nepal.
 

Nar Lama
YWAM Nepal National Director

 
 
 
 
 
 
Youth With A Mission • G.P.O. 8975  E.P.C. 2088 • Kathmandu, Nepal
Ph: +977-1-5550270 •  E-mail:
 
 
 
 

 
Tijdelijk  Onderdak
Prepared for: Regenboog Kerk
Prepared by: Kelly Graham YWAM Nepal National Office June 10, 2015
 
 
 
 

Overzicht

 

Streefdoel

Het is ons doel de slachtoffers van de recente aardbeving in Nepal in de gebieden waar we ook op de lange termijn betrokken willen zijn van tijdelijk onderdak te voorzien. Uiteindelijk willen we graag zien dat er een ommekeer komt in de gemeenschap in deze gebieden en dat er een levende kerk gevestigd wordt. JmeO Nepal is in 45 dorpen betrokken om te voorzien in noodhulp in de vorm van eten, zeilen, tenten, medische en hygiënische bevoorrading, kleding, waterzuivering en in andere huishoudelijke artikelen.
 

Doelen

Eén van de gebieden waarop we ons richten is Sindapachowk. Meer dan 95% van de huizen zijn daar ingestort of zodanig beschadigd dat ze niet meer bewoonbaar zijn. Nu het regenseizoen voor de deur staat, hebben de dorpelingen huisvesting nodig die de harde slagregens kan doorstaan. We willen aan deze nood tegemoet komen door 'quonset' (boogvormige) noodhuisjes van tinnen golfplaten te voorzein aan hen die niet in staat zijn om zelf een eigen huisje te bouwen of daar financieel niet toe in staat zijn.
 

Uitkomst

We willen graag 25 noodhuisjes in een van de dorpen in het Sindapalchowk gebied bouwen.
 

Project schets

We zullen de noodhuisjes hier in Nepal aanschaffen via een bedrijf genaamd Partalbikes. Evaluatieteams zijn op dit moment in het gebeid om te bepalen welke dorpen de grootste nood hebben en waar nog geen andere hulp wordt geboden. Zodra dit geëvalueerd is en de huizen ingekocht zijn, zullen onze JmeO medewerkers en vrjwilligers de huisjes afleveren en in samenwerking met de dorpsbewoners in elkaar zetten.
Nadat de grond vlak geschikt gemaakt is kunnen er ongeveer 5 noodhuisjes in een uur worden neergezet. De dropsbewoners moeten dat zelf aan beide open kanten een muur zetten, van oud hout, plastig or tinnengolfplaten. Zodra ze met hun permanente huisvesting kunnen gaan beginnen kunnen ze de tinnen golfplaten daar weer als dakplaten in gebruiken.
 

BUDGET

 
De prijzen per noodhuisje volgens de huidige prijzen. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat de behoefte aan metalen golfplaten hoog is en de prijzen dus kunnen stijgen.
 
Omschrijving Hoeveelheid Prijs per stuk Kosten
Noodhuisjes 25 €              120 €            3,000
Transport 1 €              200 €              200
       
       
Totaal                 3,200
Fotos van de opbouw van een noodhuisje in het Lalitpur district in Nepal. Een team van Jeugd met een Opdrachters en mensen uit het dorp zetten ter demonstratie aan de andere dorpelingen  in 45 minuten een noodhuisje op.
                          
 

 
 
          
 
 JmeO Nepal

Hulpverlening in Sindapulchowk
  
 
  Sindapulchowk
  Tijdelijk huisvestings project
 
Sindhupalchok is een van de gebieden die op 25 april door de aardbeving met 7.8 op de schaal van Richter het ergst getroffen is. Hoewel het eerste epicentrum van de aardbeving in het Gorkha district lag, vond de grootste naschok (6.7) in Sindupolchock plaats. 3057 mensen zijn daar omgekomen en 860 mensen raakten gewond tijdens de eerste beving, en nog steeds worden er 3000 mensen vermist.

Volgens de plaatselijke overheid zijn 63.885 huizen ernstig beschadigd en zijn er nog eens 2.751 huizen middelmatig beschadigd. Door de aardbeving op 12 mei, die een kracht van 7.3 had, zijn in de regio ten westen van Sinapulchowk de beschadigde huizen verder ingestort.  Men schat nu dat 95% van alle huizen in het gebied onbewoonbaar zijn.
 
Sindhulpalchok kan ruwweg in twee gebieden verdeeld worden: Het berggebien, met een hoogte boven de 3500 meter, en de meer dicht bevolkte heuvelachtige gebieden. (onder de 3500 meter.) Er is hulp gekomen in de zuid-oostelijke gebieden welke geode toegangswegen tot Kathmandu hebben. De gebouwen in dit gebied zijn ook minder beschadigd dan in de andere delen van het gebied. Ten noorden van dit goed bereikbare gebied inclusief in de provincie hoofdstad Chautara is de schade ernstiger. In deze gebieden is de bevolkingsdichtheid hoger en hebben grote aardverschuivingen de wegen geblokkeerd. Terwijl er in Chautara grote schade is ontstaan, zijn de dorpen hieromheen vrijwel met de grond gelijk gemaakt.
 
De mensen in dit gebied leven van het land. Er is geen andere industrie in dit gebied. Nu veel van hun vee en zaad vernietigd is hebben ze een hele moeilijke nabije toekomst in het vooruitzicht.

Jeugd met een Opdracht Nepal heeft een evaluatieteam naar Urkhu dorpengebied gezonden om daar de schade in te schatten. Ze hadden bepaald dat 178 gezinnen in hoge nood voor tijdelijke huisvesting zijn. Verschillende constructie opties zijn hen aangeboden en zij hebben er de voorkeur aangegeven om kleine rechthoekige éénkamer huisjes te bouwen met hout en tinnen platen uit hun oude vernietigde huizen. Het werd duidelijk dat ze wel nieuwe tinnen platen voor de dakbedekking nodig zouden hebben om de zware regen tijdens de regentijd te doorstaan. Het JmeO team, van nationale en buitenlandse medewerkers, hadden de dorpelingen opdracht gegeven om te beginnen een stuk land vrij te maken en daar hun muren op te gaan bouwen. Ondertussen keerden zij terug naar Kathmandu om tinnen platen voor de daken te gaan kopen.
 
De tinnen platen werden in Kathmandu besteld en in de week van 18 mei afgeleverd. Elk huishouden kreeg twee pakketten tinnen platen. 20 platen van elk 2.13m lang. Dit stelde hen in staat om hun noodhuisje af te maken. Een van de Nepaleze medewerkers heeft het gebied in de eerste week van juni weer bezocht en heeft vast kunnen stellen dat alle huishoudens dit tinnen platen ontvangen hebben hun tijdelijke huisvesting hebben afgemaakt.
 
Jullie gift van 2,275 euro heeft ons in staat gesteld om tinnen platen voor 19 huishoudens aan te schaffen rondom het dorp Chilaune.

terug
 
 

Gebedskring Daniƫl
datum en tijdstip 11-12-2018 om 08.30 uur
meer details

Bijbelkring
datum en tijdstip 11-12-2018 om 09.30 uur
meer details

To You
datum en tijdstip 11-12-2018 om 20.00 uur
meer details

Gebedswake in Grote Kerk
datum en tijdstip 13-12-2018 om 19.00 uur
meer details

 
Beluisteren kerkdiensten

U kunt onze kerkdiensten, live en nadien, beluisteren via www.kerkomroep.nl

Voor uitleg klik hier
 
 
"Kerk op schoot"

 
Bloemen in de kerk

zondag 2 december 2018
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.