zo 7 okt 2018  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. A.M. van de Wetering

We gaan lezen de lezingen die op het rooster staan over scheiden. Of, beter gezegd, over trouw. In Maleachi 2 verwijt de Here God zijn volk dat het Hem ontrouw is geworden. Om economische redenen trouwen Israëlieten met een tweede vrouw, of sturen de eerste weg. Daarmee zetten ze hun identiteit op het spel en de relatie met God.
In onze tijd scheiden mensen om andere redenen. De relatie liep stuk en dat is verdrietig. Verbondenheid is ook dan de insteek van de bijbel, ook van Jezus in Marcus 10. Daarbij doet het goed te weten dat God ondanks het falen van zijn volk en ondanks ons falen toch de toekomst inzet. Dit wordt prachtig bezongen in lied 795, dat deze zondag dan ook niet mag ontbreken.

datum en tijdstip 21-10-2018 om 10.00 uur

datum en tijdstip 21-10-2018 om na de ochtenddienst