vr 4 mei 2018  om 18.00 uur
RvK Herdenkingsdienst in Grote Kerk

Overdenking in de Grote Kerk, Beekstraat 1 Epe
Aanvang 18.30 uur, afsluiting rond 19.00 uur
De Stille Tocht passeert de kerk rond 19.15 uur. U kunt hier bij de stoet aansluiten.
Gastspreekster: Mieke Mirjam Bonn.

Het Nationaal Comité 4 5 mei heeft dit jaar uitgeroepen tot het jaar van verzet. De overdenking in de Grote Kerk sluit bij dit thema aan. Voorafgaand aan de Stille Tocht, tijdens de korte overdenking in de Grote Kerk,  vertelt  speciale gast Mieke Mirjam Bonn  fragmenten van haar persoonlijke oorlogsverhaal, een indrukwekkend verhaal over haar ervaringen, verzet en over het maken van keuzes.

Mieke Bonn is als gastspreker verbonden aan het landelijk steunpunt Gastsprekers WO II – heden en kan uit eigen herinneringen vertellen over de oorlog. Als peuter bracht zij een deel van de oorlog door op een onderduikadres in de bossen bij Epe
“ Nee zeggen kan mensenlevens redden.”

Sinds 1992 gaat Mieke, naast de zorg voor haar gezin en haar carrière, het land door om aan ieder die het horen wil haar oorlogsverhaal te vertellen, vragen te beantwoorden en een gesprek aan te gaan.
Zoals Mieke Bonn zelf zegt: “Juist de naoorlogse generatie Joden is ervaringsdeskundig als het gaat om vluchten, bezetting, keuzes maken, afscheid nemen, het zoeken naar verlorenen. Deze generatie herkent als geen ander de pijn, het verdriet, de trauma’s van andere groepen, zoals bijvoorbeeld de overlevenden en nakomelingen van  Sinti en Roma en kinderen van foute ouders of getroffenen van burgeroorlogen.
“Ik vind het belangrijk mijn ervaringen over te dragen op de jeugd van tegenwoordig. Mensen, jong en oud, moeten eerst nadenken alvorens zij ergens voor of tegen zijn.

Muzikale medewerking wordt verleend door Jan Aalbers (hobo / althobo) en Wim van de Bedum (contrabas). Zij brengen muziek ten gehore van Telemann, Morricone en Mendelsohn.

Organisatie: Raad van Kerken Epe onder auspiciën van de Wilhelminavereniging Epe

datum en tijdstip 19-06-2018 om 19.30 uur

To You