Fototentoonstelling ‘ Exspecto, op weg naar Matthäus… ‘ Fototentoonstelling ‘ Exspecto, op weg naar Matthäus… ‘

Onder deze titel exposeerde Wim Geerts zijn foto’s van het koor Exspecto in gebouw Antenne. Een expositie-activiteit van de KIA groep.
Fotograaf Wim Geerts zei een keer tegen Wolfried Kaper, de karakteristieke dirigent van dit koor: “Ik wil wel eens wat fotograferen”. En zo kwam het dat Wim het koor volgde vanaf begin zomer 2015 op haar diverse repetitie momenten.
Op weg naar hun geplande uitvoering van de Matthäus Passion van J.S. Bach in maart 2016. Zijn de klanken van deze Passion al ondoorgrondelijk mooi, de menselijke stem is hierin de triomf van deze muziek. Die mensen zijn in de foto’s van Wim vastgelegd met de emoties die horen bij het ‘koor zijn’.
Achter de verstilling die een foto nu eenmaal is, zag je het intense oefenen van het koor. De foto’s toonden die menselijke lading. Maar ook de ontspannen momenten, het koor vormt immers een hechte gemeenschap, maakten de fotoserie tot wat het was.

Exspecto
datum en tijdstip 26-05-2018 om 18.30 uur