Evangelisatiecommissie Evangelisatiecommissie

De evangelisatiecommissie bestaat op dit moment uit 6 leden uit de Regenboogkerk. Onze taken zijn samengevat:

- het uitdragen van het evangelie in naaste omgeving
- missionair bewustzijn van de gemeente bevorderen
- middelen voor evangelisatie afgestaan, beheren

Enkele praktijkvoorbeelden van activiteiten waarmee de evangelisatiecommissie zijn taak vervuld:

- verspreiding van lectuur onder geïnteresseerden binnen en buiten de kerk.
- het ondersteunen (en organiseren) van diverse evangelisatieprojecten, zoals bijvoorbeeld:
- de vrijwel jaarlijks georganiseerde kerstactie in het centrum van Epe. Aan passanten wordt in een laagdrempelige, gemoedelijke sfeer een presentje uitgereikt, en er is mogelijkheid om tot een gesprek te komen.
- Na de kerstmusical van 2007 is aan alle aanwezige kinderen een mooi cadeau aangeboden, in de vorm van een bijbel, specifiek gericht op de verschillende leeftijden. Zeker omdat bij een kerstmusical ook altijd erg veel rand-of niet-kerkelijke kinderen aanwezig zijn is het erg mooi te zien dat de reacties erg positief waren.

- het  ondersteunen van de Alpha-cursus. Deze cursus wordt georganiseerd gedragen door 3 kerken uit epe, en draait nu al meerdere jaren. Tot op heden hebben enkele honderden mensen uit verschillende kerken aan deze cursus deelgenomen.

Onder de verantwoording van het Alpha- team valt verder het organiseren van Bèta cursussen. Dit omdat er bij veel deelnemers van de Alpha-cursus vraag was naar een vervolg op deze cursus.  Tevens organiseerd dit team regelmatig een Youth – Alpha:een Alpha – cursus specifiek gericht op jongeren.

De commissie geeft graag aan open te staan voor ideeën.

Voorzitter/missionair ouderling:      dhr. J. v.d. Vecht, de Pal 16                Tel. 620868

Exspecto
datum en tijdstip 26-05-2018 om 18.30 uur