PKN
Welkom bij de Regenboogkerk Epe
 
Nieuwskrant Straatkinderen Medellin dec. 2018 Nieuwskrant Straatkinderen Medellin dec. 2018

2018. Wat een jaar, wat is er veel gebeurd. Sinds augustus zitten we in El Paraiso en sinds die tijd hebben we het huis gerenoveerd en opgeknapt. Ook de ‘tuin’ hebben we opgeknapt. Alleen het uitzicht is hetzelfde gebleven over de stad, nog steeds heel erg mooi.

lees meer »
 
Kerstkraam ZWO 2018 Kerstkraam ZWO 2018

Kerststukken ZWO
Ook dit jaar staat de kerstkraam van de gezamenlijke ZWO-commissies (Goede Herderkerk, Regenboogkerk en Grote Kerk) weer bij de ingang van de Grote Kerk aan de Hoofdstraat en wel op zaterdag 15 december van 10.30 tot 16.00 uur.  Ja, u leest het goed; dit jaar staat de kraam er maar één dag. 

lees meer »
 
Terugblik Benefietconcert 30 november 2018 Terugblik Benefietconcert 30 november 2018

Het was te verwachten dat het concert van 30 november een succes zou worden. Onze Jaap en Willem hebben samen heel wat uurtjes doorgebracht om hun samenspel te perfectioneren. Goede wijn behoeft geen krans, het was een prachtige avond, waarop bekende en vooral onbekende muziek door de gevatte uitleg van Jaap Bosch een nieuwe glans kreeg.

lees meer »
 
Een heel bijzondere avond 30 november 2018 Een heel bijzondere avond 30 november 2018

Klassieke muziek kent humor. Soms is dat duidelijk te horen, maar bij veel passages heb je niet eens door dat er een knipoog gegeven wordt of dat de componist ironische klanken produceert. Natuurlijk kan men gewoon onbevangen luisteren naar muziek of kijken naar een schilderij, maar kundige uitleg erbij verhoogt het kunstgenot.

lees meer »
 
Project 2018-2019 Hulp aan straatkinderen in Colombia Project 2018-2019 Hulp aan straatkinderen in Colombia

Stichting Straatkinderen

lees meer »
 
ZWO- Fruitplukken najaar 2018 weer een succes! ZWO- Fruitplukken najaar 2018 weer een succes!

Na eerst 4 weken geplukt te hebben in Welsum volgde nog een week in de “biologische boomgaard” bij de Nijensteen in Veessen. In een goede samenwerking met Arnold Bosgoed hebben we bij overwegend mooi weer veel appels en peren geplukt.

lees meer »
 
Acties voor het nieuwe ZWO-project Acties voor het nieuwe ZWO-project
lees meer »
 
ZWO-project 2018/2019 ZWO-project 2018/2019

Hulp aan straatkinderen in Colombia
Duizenden kinderen in Medellín groeien op in slechte tot zeer slechte omstandigheden. Het leven in de krottenwijken biedt nauwelijks toekomstperspectief. Veel kinderen komen uit gebroken gezinnen en wonen in tehuizen. Ze hebben vaak geweld, armoede, drugsoverlast en prostitutie meegemaakt en hebben een laag zelfbeeld. Toekomstperspectief is er nauwelijks voor hen.

lees meer »
 
Fruitplukken najaar 2018 Fruitplukken najaar 2018

Gevraagd: hulp bij het plukken van appels en peren
Zoals bij de meesten van u bekend organiseren de gezamenlijke ZWO-commissies (Goede Herderkerk, Grote Kerk en Regenboogkerk) al vele jaren het appels en peren plukken bij Arnold Bosgoed in Welsum.

lees meer »
 
De Talententent De Talententent

Allereerst wil ik iedereen heel hartelijk danken  die op welke wijze  dan ook heeft bijgedragen aan  het doen slagen van de talententent. Hetzij bij de rommelmarkt, de plantenmarkt, de kerstkraam of de stelling bij de marktkraam aan de Stationsstraat.

lees meer »
 
De 25ste plantenmarkt van de ZWO De 25ste plantenmarkt van de ZWO

Het was een mooie dag voor de verkoop van planten, de plek, het grasveld naast de Grote Kerk, was uitstekend en de stemming ook.

lees meer »
 
De Plantenmarkt wordt op 12 mei 25 jaar! De Plantenmarkt wordt op 12 mei 25 jaar!

Datum en tijd: zaterdag 12 mei van 10.00 uur tot 13.00 uur.
*Plaats: het grasveld naast de Grote Kerk aan de Hoofdstraat.
*Inleveren van zelfgekweekt spul: zaterdag 12 mei van tot 8.00 uur tot 10.00 uur.

lees meer »
 
Onvoorwaardelijke liefde – collecten 18 en 25 maart 2018 Onvoorwaardelijke liefde – collecten 18 en 25 maart 2018

Informatie over de collecten op 18 en 25 maart.

lees meer »
 
Onvoorwaardelijke liefde Onvoorwaardelijke liefde

Dit jaar collecteren we voor 6 projecten in de veertigdagentijd, die loopt van Aswoensdag 14 februari tot en met zaterdag 31 maart. Op zondag 1 april is het Pasen.

lees meer »
 
Opbrengst speculaasactie en kerstkraam ZWO Opbrengst speculaasactie en kerstkraam ZWO
lees meer »
 
ZWO-nieuws ZWO-nieuws

We kunnen terugzien op een actief 2017, we sloten het project voor het Jeugddorp De Glind af met een bedrag van ruim € 17.000. Prachtig dat onze drie kerken al jarenlang de handen ineenslaan voor de andere mens, dichtbij en ver weg.

lees meer »
 
ZWO- Fruitplukken najaar 2017 weer een succes! ZWO- Fruitplukken najaar 2017 weer een succes!

Na eerst 5 dagen geplukt te hebben in de “biologische boomgaard” bij de Nijensteen in Veessen volgden 5 plukweken in Welsum. In een goede samenwerking met Arnold Bosgoed hebben we bij afwisselend mooi en regenachtig weer veel appels en peren geplukt.

lees meer »
 
Mini bazaar met herfststukkenverkoop en nog veel meer 14 oktober Mini bazaar met herfststukkenverkoop en nog veel meer 14 oktober

MINI BAZAAR MET HERFSTSTUKKENVERKOOP EN NOG VEEL MEER
Datum                   14 oktober
Tijd                         van 10.30 tot 15.00 uur
Plaats                     grasveld naast de Grote Kerk
 

lees meer »
 
Project ZWO’s Epe 2017-2018 Project ZWO’s Epe 2017-2018

Goede doelen: het ProCon Project Zuid-Afrika

lees meer »
 
ZWO - Oliebollenverkoop 2 september ZWO - Oliebollenverkoop 2 september

Tijdens de culturele pleinmarkt rondom de Grote Kerk houdt de ZWO weer een oliebollenverkoop.

lees meer »
 
ZWO – Fruitplukken najaar 2017 ZWO – Fruitplukken najaar 2017

Gevraagd: hulp bij het plukken van appels en peren
Zoals bij de meesten van u bekend organiseren de gezamenlijke ZWO-commissies (Goede Herderkerk, Grote Kerk en Regenboogkerk) al vele jaren het appels en peren plukken bij Arnold Bosgoed in Welsum.

lees meer »
 
Plantenmarkt 13 mei 2017 Plantenmarkt 13 mei 2017

Ook dit jaar doen we weer een beroep op allen die groene vingers hebben zich in te zetten voor de plantenmarkt van 13 mei op het grasveld bij de Grote Kerk.

lees meer »
 
Kerstkraam tijdens Play-in 2016 Kerstkraam tijdens Play-in 2016

Tijdens de Play-In voor de komende kerstdagen staat de kerstkraam van de gezamenlijke ZWO-commissies (Goede Herderkerk, Regenboogkerk en Grote Kerk) weer bij de ingang van de Grote Kerk aan de kant van de Hoofdstraat.

lees meer »
 
Permanente kraam bij `Jouw Marktkraam´, Epe Permanente kraam bij `Jouw Marktkraam´, Epe

De ZWO heeft een permanente kraam bij ‘Jouw Marktkraam’. ‘Jouw marktkraam’ is te vinden aan de Stationsstraat 10 / 12 in Epe. Gaat u vooral eens kijken!

lees meer »
 
ZWO- Fruitplukken najaar 2016 weer een succes! ZWO- Fruitplukken najaar 2016 weer een succes!

Ook dit najaar zijn weer veel vrijwilligers actief geweest voor het goede doel. En dit jaar is het doel waarvoor geplukt is: "Jeugddorp de Glind".

lees meer »
 
Het nieuwe ZWO-project "Jeugddorp De Glind" Het nieuwe ZWO-project "Jeugddorp De Glind"
lees meer »
 
Afsluiting ZWO project 2015-2016 Afsluiting ZWO project 2015-2016

Het gezamenlijke ZWO-project 2015-2016 van de Goede Herderkerk, Regenboogkerk en Grote Kerk ‘Schoon drinkwater in Maai Mahiu en materiaal voor de zondagschool’ is succesvol afgesloten.

lees meer »
 
Nieuw project ZWO 2016/2017 Nieuw project ZWO 2016/2017

De ZWO-commissie van de Grote Kerk kiest jaarlijks samen met de ZWO’s van de Goede Herderkerk en de Regenboogkerk een project. Een jaar lang worden er allerlei acties georganiseerd waarvan de opbrengst bestemd is voor het ZWO- project.

lees meer »
 
De plantenmarkt van 7 mei 2016 De plantenmarkt van 7 mei 2016

Dit evenement leverde € 676,55 op. In een vorig artikel had ik te kennen gegeven te zullen stoppen met de organisatie als de opbrengst te laag was.
We zijn heel blij met dit bijeengebrachte bedrag en we hopen volgend jaar weer een plantenmarkt te organiseren.

lees meer »
 
Opbrengst gereedschap rommelmarkt en de talententent Goede Herderkerk 2016 Opbrengst gereedschap rommelmarkt en de talententent Goede Herderkerk 2016


De opbrengst van de gereedschappenactie op de rommelmarkt van de Goede Herderkerk heeft dit jaar een bedrag opgebracht van € 842.00 en de talententent heeft hieraan nog eens € 284.00 mogen toevoegen. Een geweldig resultaat waar we als Z.W.O. heel erg blij mee zijn. Langs deze weg willen we dan ook alle vrijwilligers en kopers hier aan mee hebben gewerkt hartelijk bedanken voor het vele werk en hun inzet voor onze Z.W.O..
Hiermee kunnen we weer een mooi bedrag toevoegen aan ons project: SCHOON DRINKWATER IN MAAI MAHIU IN KENIA EN MATERIAAL ZONDAGSCHOOL WEESHUIS..
Namens de Z.W.O.  Greetje Vrieling
 

 
Kerk in Actie - evaluatierapport “Eigen inkomsten voor gehandicapten in Myanmar (Birma)” Kerk in Actie - evaluatierapport “Eigen inkomsten voor gehandicapten in Myanmar (Birma)”

Van Kerk in Actie ontvingen wij een evaluatierapport van hun project  “Eigen inkomsten voor gehandicapten in Myanmar (Birma)”, het voorgaande project van de gezamenlijke ZWO commissies.

lees meer »
 
Opbrengst project EIGEN INKOMSTEN VOOR GEHANDICAPTEN IN MYANMAR Opbrengst project EIGEN INKOMSTEN VOOR GEHANDICAPTEN IN MYANMAR
lees meer »
 
ZWO- Fruitplukken 2015 weer een succes!

ZWO- Fruitplukken 2015 weer een succes!


Al 10 jaar is het de gewoonte om d.m.v. fruitplukken door vrijwilligers van de drie kerken (GHK, GK en RBK) geld te verdienen voor de jaarlijkse ZWO-projecten voor ondersteuning van mensen en kinderen in moeilijke omstandigheden in wisselende werelddelen.

lees meer »
 
ZWO- Fruitplukken 2015 weer een succes! ZWO- Fruitplukken 2015 weer een succes!

Al 10 jaar is het de gewoonte om d.m.v. fruitplukken door vrijwilligers van de drie kerken (GHK, GK en RBK) geld te verdienen voor de jaarlijkse ZWO-projecten voor ondersteuning van mensen en kinderen in moeilijke omstandigheden in wisselende werelddelen.

lees meer »
 
Schoon drinkwater Schoon drinkwater

Voor ons in het Westen zo vanzelfsprekend! Maar helaas is schoon drinkwater niet voor iedereen dagelijks te verkrijgen. En dat terwijl schoon water misschien wel het belangrijkste is om te kunnen (over)leven.

lees meer »
 
ZWO-berichten oktober 2015 ZWO-berichten oktober 2015

Alle acties van de ZWO-commissies, zoals de Bolletje-koekactie, de planten-,  gereedschaps-, en kerstmarkt, de verkoop van boeken en ansichtkaarten, de speculaasactie, opentuindagen, de talententent en het stamppottenbuffet en vooral het appels en peren plukken waren bepaald niet vergeefs, ze brachten in totaal € 19.531,48 op.
Dit prachtige bedrag gaat naar onze actie Myanmar.

lees meer »
 
Bazar tbv 2 projecten van de Stichting Kenya Kinderen zaterdag 10 oktober 2015 Bazar tbv 2 projecten van de Stichting Kenya Kinderen zaterdag 10 oktober 2015

De gezamenlijke ZWO-commissies van de Goede Herderkerk, Regenboogkerk en  Grote Kerk hebben dit jaar gekozen voor 2 projecten van de Stichting Kenya Kinderen: Schoon drinkwater in Maai Mahiu en materiaal voor de zondagschool van het weeshuis van de stichting. U heeft er over kunnen horen in de kerk en over kunnen lezen in het kerkblad en de ZWO-folder.

lees meer »
 
Fruitplukken najaar 2015 Fruitplukken najaar 2015


De ZWO-commissies van de drie kerken hopen dat er ook dit jaar weer meerdere vrijwilligers zich alleen of samen aanmelden voor het plukken.
 

lees meer »
 
Project 2015/2016 Schoon drinkwater voor de St. Kenyakinderen en het sub-project: Materiaal zondags Project 2015/2016 Schoon drinkwater voor de St. Kenyakinderen en het sub-project: Materiaal zondags


Het komende seizoen is het werelddeel Afrika weer aan de beurt.
Dit jaar hebben we gekozen voor het project: Schoon drinkwater voor de  St. Kenyakinderen en het sub-project: Materiaal zondagschool.

lees meer »
 
Actie Open Tuin fam. Scheer groot succes Actie Open Tuin fam. Scheer groot succes

Een prachtige opbrengst voor ons ZWO-project.

lees meer »
 
project ‘Eigen inkomsten voor gehandicapten in Myanmar’ - een succesverhaal project ‘Eigen inkomsten voor gehandicapten in Myanmar’ - een succesverhaal
lees meer »
 
De Talententent De Talententent


Nieuwe actie van de ZWO.

lees meer »
 
Opbrengst gereedschap rommelmarkt G.H. Kerk Opbrengst gereedschap rommelmarkt G.H. Kerk

Project: EIGEN INKOMSTEN VOOR GEHANDICAPTEN IN MYANMAR.
 

lees meer »
 
Plantenmarkt 9 mei 2015

Plantenmarkt 9 mei 2015

De plantenmarkt van ZWO. Voor foto's klik hier

 
ZWO vorige en huidige project ZWO vorige en huidige project


Elk jaar een ander project in een ander werelddeel, ver weg of ook in ons eigen Europa.
 

lees meer »
 
project ‘Eigen inkomsten voor gehandicapten in Myanmar’

project ‘Eigen inkomsten voor gehandicapten in Myanmar’
Het verhaal van Phya Thi .....

lees meer »
 
Terugkijkend naar de winter en vooruitziend naar het voorjaar Terugkijkend naar de winter en vooruitziend naar het voorjaar

Mooie opbrengsten in 2014
en
ZWO-zijn is vooruitzien: op 9 mei 2015 organiseren we weer onze plantenmarkt.

lees meer »
 
Opbrengst Kerstkraam ZWO tijdens de Play-In 2014 Opbrengst Kerstkraam ZWO tijdens de Play-In 2014

Mooie opbrengst voor The Leprosy Mission Myanmar, die zorgt voor eigen inkomsten voor gehandicapten in Myanmar.

lees meer »
 
Gereedschapsactie 2015 Gereedschapsactie 2015


Hebt u gereedschap over of het is aan vernieuwing toe, heeft u misschien kennis aan personen of bedrijven welke gereedschappen moeten vervangen, denkt u dan aan ons ZWO-project?!

lees meer »
 
Boeken en wenskaarten t.b.v. ZWO

Boeken en wenskaarten t.b.v. ZWODe verkoop van boeken en wenskaarten leverde tot nu toe (okt. 2014) bijna € 600 op. Er is altijd weer een ruime keuze te maken uit het assortiment in de kaartenstandaard in de hal van Antenne naast de boekenkast!
 

lees meer »
 
ZWO Fruitplukken weer een succes!

ZWO Fruitplukken weer een succes!Ook dit najaar zijn weer veel vrijwilligers actief geweest, met een opbrengst van ong. € 8.500, voor "Eigen inkomsten voor gehandicapten in Myanmar".

lees meer »
 
Maak kennis met de staf van TLMI-Myanmar Maak kennis met de staf van TLMI-Myanmar
lees meer »
 
project 2014-2015: Eigen inkomsten voor gehandicapten in Myanmar

project 2014-2015: Eigen inkomsten voor gehandicapten in Myanmar
lees meer »
 
Verslag ZWO Opentuindag 14 juni 2014 (Feithenhofweg 1)

Verslag ZWO Opentuindag 14 juni 2014 (Feithenhofweg 1)
lees meer »
 
Levensverhaal van Lilian Levensverhaal van Lilian

Ik, Lilian, wil graag door middel van deze brief het leed beschrijven dat ik als werkneemster heb meegemaakt gedurende de 22 jaar die ik heb gewerkt voor ‘Maquilas de Guatemala’ (kledingfabriek).

lees meer »
 
Kerstgebed uit Guatamala Kerstgebed uit Guatamala

Als we aan Kerstmis denken - Guatemala
 
Heer, telkens als we aan Kerstmis denken,
denken we aan de geboorte van uw zoon.
Hij heeft van ons gehouden,
een echte broer was hij voor ons.
Als we aan Kerstmis denken,
denken we aan zusterschap,
aan broederschap. 
 
Heer, telkens als we samen eten,
lekker maïskoeken, uien en bonen
en daarbij fris water drinken;
steeds weer als mensen willen opkomen
voor de rechten van hun buur;
telkens als we hand in hand
strijden voor elkaars belangen,
dan is het Kerstmis voor ons allen,
denken we aan zusterschap,
aan broederschap.
 
Heer, steeds wanneer een arme boer
weer toekomst ziet bij zijn gezwoeg;
telkens wanneer de stedelingen
niet langer neerzien op de boeren;
wanneer de armen uit de krottenwijken
worden behandeld als medemensen,
dan is het Kerstmis voor ons allen,
denken we aan zusterschap,
aan broederschap.
 
Heer, steeds als mensen, die ons leiden,
achting hebben voor ons bestaan;
steeds als rijken samen delen,
steeds als titels en diploma’s
niet meer eigen welzijn dienen,
maar het algemeen belang,
dan is het Kerstmis voor ons allen,
denken we aan zusterschap,
aan broederschap.
 
Gebed uit Guatemala
Uit: Open Deur, Oecumenisch maandblad, December 1996

 

 

 
De kracht van samenwerken De kracht van samenwerken

Al jaren werken de ZWO-commissies van de Grote Kerk, de Goede Herderkerk en de Regenboogkerk samen aan een jaarproject met elke keer een prachtig resultaat. Niet alleen gunstig voor de mensen die zo dringend hulp nodig hebben, maar ook voor onszelf, want als je kunt en mag delen ben je rijk.

De samenwerking van onze drie kerken in allerlei acties: fruit plukken, collectes, kerst-, gereedschappen- en plantenmarkt, koek- en speculaasacties, stamppotten- buffet, open tuin, de verkoop van boeken en wenskaarten; al deze werkzaamheden werken enthousiasmerend en verrijkend op de betrokkenen, stimuleren tot het samen verbeteren van de bestaande acties en het  bedenken van nieuwe wegen om geld bijeen te brengen voor de mens die niet zo bevoorrecht is als wij.

De ZWO-commissies vormen een hechte eenheid, die elk jaar weer een behoorlijk bedrag bij elkaar weten te brengen.

De ZWO is een club van weinig woorden, een club die zeer goed beseft, dat de leden van onze drie kerken onze acties en collectes van harte steunen, en dat een woord van dank voor allen hier zeer op zijn plaats is.

Namens onze drie ZWO-commissies, Henk Posthouwer
 

 
ZWO boeken, enz ZWO boeken, enz

Vele kleintjes, boeken en ansichtkaarten

lees meer »
 
 

Exspecto
datum en tijdstip 19-01-2019 om 18.30 uur
meer details

Ochtenddienst
datum en tijdstip 20-01-2019 om 19.00 uur
meer details

Clubben
datum en tijdstip 20-01-2019 om na de ochtenddienst
meer details

 
Beluisteren kerkdiensten

U kunt onze kerkdiensten, live en nadien, beluisteren via www.kerkomroep.nl

Voor uitleg klik hier
 
 
"Kerk op schoot"

 
Bloemen in de kerk

zondag 2 december 2018
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.