Schoon drinkwater Schoon drinkwater

Voor ons in het Westen zo vanzelfsprekend! Maar helaas is schoon drinkwater niet voor iedereen dagelijks te verkrijgen. En dat terwijl schoon water misschien wel het belangrijkste is om te kunnen (over)leven.
Stichting Kenya Kinderen is werkzaam in het dorp Maai Mahiu in Kenya. Dit dorp ligt aan de voet van een bergkam in The Rift Valley, een plek die, als gevolg van zijn ligging, extreem droog is.
De stichting is al enkele jaren actief met de opvang van weeskinderen en de bouw van weeshuizen. Armoede en ziektes zijn de grootste oorzaak van de grote hoeveelheid weeskinderen in de betreffende regio, en om dat probleem op te kunnen lossen, is het zeer belangrijk om de inwoners de toegang tot schoon water te geven.
Door de droogte groeien er vrijwel geen gewassen op het land en zijn er veel ziektegevallen vanwege slechte hygiënische omstandigheden door een tekort aan water en door het gebruik van vaak vervuild water.
In het dorp Maai Mahiu wordt er wel water door enkele welvarende particulieren aangeboden, maar voor veel geld, wat voor de arme bevolking niet op te brengen is. Daarom zoeken veel mensen naar waterbronnen, plassen en beekjes in de wijde omgeving, waar vaak vervuild water gevonden wordt. Ook kinderen worden veel op pad gestuurd om water te zoeken en gaan daardoor niet naar school.

ochtenddienst
datum en tijdstip 19-08-2018 om 9.30 uur