Fruitplukken najaar 2015 Fruitplukken najaar 2015

http://www.tuinadvies.be/foto/appels5.jpgZWO – Fruitplukken najaar 2015

Gevraagd: hulp bij het plukken van appels en peren

Zoals bij velen van u bekend zal zijn, organiseren de gezamenlijke ZWO-commissies (Goede Herderkerk, Grote Kerk en Regenboog- kerk) al vele jaren het appels en peren plukken bij Arnold Bosgoed in Welsum. De vergoeding voor onze pluk-uren is voor het jaarlijkse project de grootste inkomstenbron. Ook dit jaar zijn er weer plannen. Vorig jaar hebben we ruim
€ 8500,-- voor het project verdiend met het plukken. Een heel groot bedrag, waar we zeer dankbaar voor mogen zijn.

Het eerste contact met de heer Bosgoed is 9 juli weer geweest. We waren erg benieuwd hoe het fruit er voorstaat na de milde winter en het voorjaar met na ijsheiligen nog hier en daar nachtvorst. Gelukkig is er geen vorstschade, maar het blijft moeilijk om een voorspelling te doen over de verwachte opbrengst. Zoals het er nu uitziet lijkt het een normale opbrengst te worden.
We denken dat het plukken ergens rond 14 september gaat beginnen. De plukperiode is meestal zo’n 6 à 7 weken

Als ZWO-commissies van de drie kerken hopen we dat er ook dit jaar weer meerdere vrijwilligers zich alleen of samen aanmelden voor het plukken. Samen plukken is combineren van het nuttige (geld bijeenbrengen voor een goed doel) met het aangename (lekker bijkletsen) en dat in de gezonde buitenlucht.
Het is fijn om bijv. een dagdeel of een dag per week bij te dragen aan het welzijn van mensen in een armer land. Meer helpen mag natuurlijk ook. Samen met de plukkers van de Goede Herderkerk, Regenboogkerk en de Grote Kerk maken vele handen licht werk. Ook kan op de zaterdagen worden geplukt.
Wanneer u interesse hebt om te helpen plukken, horen we dat graag. Wilt u tevens opgeven hoeveel tijd u ongeveer per week beschikbaar wilt stellen. Na iedere keer plukken worden in het schriftje in de kantine bij de boomgaard de uren genoteerd en kunt u vermelden wanneer u de volgende keer weer kunt plukken. Heel flexibel dus!

Wij plukken vanaf de grond alleen laagstambomen. Dus geen klimwerk met de ladder! De geplukte appels en peren kunnen direct in een verrijdbare bak gelegd worden.
De plukkers van vorige jaren worden t.z.t. door ons weer benaderd.
Mocht iets nog niet duidelijk zijn of er zijn nog twijfels, dan kunnen de contactpersonen altijd gebeld worden.
Vragen of aanmelden kan bij onderstaande adressen:
Goede Herderkerk: Albert Wittingen, tel. 616527, email:

Grote Kerk            : Toos Huiskamp, tel. 612972, email:
Regenboogkerk    : Henk Posthouwer, tel. 616948,

Gebedskring Daniƫl