project ‘Eigen inkomsten voor gehandicapten in Myanmar’ - een succesverhaal project ‘Eigen inkomsten voor gehandicapten in Myanmar’ - een succesverhaal

Win Sandar Aye, een 19 jarige vrouw met een handicap uit Thaton, is een van de cliënten van TLMM. Toen TLMM haar thuis  bezocht voor lichamelijk therapie en routinecontrole, werd ontdekt dat haar vader, U Tun Win, kostwinner van de familie, een zeer ernstige zweer op zijn rug had. De zweer was zo groot dat hij hoge koorts gekregen had en niet in staat was iets te doen.

Toen TLMM hem ontmoette, was U Tun Win niet onder behandeling voor zijn zweer, afgezien van enkele traditionele medicijnen. Hoewel veel mensen de familie aanraadden naar het ziekenhuis te gaan, waren U Tun Win en zijn familie bang om dit te doen, omdat een ziekenhuis iets angstwekkends voor hen was en zij niet genoeg geld hadden. Toen de kostwinner ziek was, was de hele familie geheel afhankelijk van het geringe inkomen van Win Sandar Aye en zelfs voedsel was een probleem. TLMM zorgde voor opname in het ziekenhuis, sprak met de leiders van de gemeenschap en zorgde voor wat geld. TLMM steunde hen met ‘’gezondheid voor kostwinning’’ activiteiten.

In het ziekenhuis werd de zweer operatief behandeld en U Tun Win werd weer gezond. Hij werkt nu weer op een rubberplantage en de economische situatie van de familie is verbeterd.

Gebedskring Daniël
datum en tijdstip 16-10-2018 om 08.30 uur