PKN
Welkom bij de Regenboogkerk Epe
 
Seizoenen Seizoenen


Op je sandalen langs de pepernoten lopen: wat klopt hier niet!? Het lijkt nog zomer, maar de winkeliers zijn onverbiddelijk: voor alles is een tijd. Zomers lekker barbecueën, daarna bij de open haard aan de warme chocolademelk met speculaas. Ik loop er met een boog omheen en koop uit protest een pak ijs! Lekker voor na het avondeten op het terras, maar wel opschieten want het wordt vroeg donker en ik moet vergaderen.

Nee, we kunnen ons niet lang meer voor de gek houden: een nieuw seizoen staat voor de deur.
‘Fijn toch’, hoor ik mensen zeggen, ‘dat vind ik juist zo mooi in Nederland, die afwisseling van de seizoenen. Wat zou ik dat missen als ik een land woon waar het altijd zomer is!’ Als u mij inmiddels een beetje kent, weet u dat ik het liefst de blaadjes één voor één weer aan de bomen zou plakken. Maar het gelijk is aan de mensen die meebewegen, en zich openstellen voor het nieuwe dat zich aandient. Genieten van de herfst is mooier dan je ertegen verzetten!

Ook in de kerk begint een nieuw seizoen. Een seizoen van vergaderen en plannen maken. Een seizoen van elkaar ontmoeten en samen nieuwe dingen leren. Gebouw Antenne is weer tot leven gekomen, mensen vieren, bidden, zingen, praten, luisteren, en voelen zich er thuis. Verbinden, het thema van startzondag, verbinden hoort bij het winterseizoen. In de (lange!) zomer waaieren we uit, gemeenteleden reizen de hele wereld rond. Wie hen alleen maar na kon kijken, is blij dat ze (bijna) allemaal weer terug zijn. Wel zo gezellig!

Wat komt er op ons af: zoeken naar wegen hoe kerken kunnen inspelen op de verandering in de zorg. Kunnen we de Eper Rooms Katholieke geloofsgemeenschap een dak boven het hoofd bieden, nu hun kerk verkocht zal worden. Wanneer komt de nieuwe predikant en wie zal het worden? Hoe staat het met het uitwerken van de nieuwe beleidsplannen, de speerpunten die zijn geformuleerd. Maar ook steeds opnieuw aandacht hebben voor elkaar, verbindingen leggen, leven uit het middelpunt, uit het Woord van God in de voetsporen van Jezus Christus, die ons tot een gemeente maakt.

Voorbij is de zomer, zegt de weerman, dus u leest dit misschien al bij de kachel, lampje aan, wind blaast om het huis. Een nieuw seizoen, ik kijk er naar uit, en dat ik soms nog met zonnebril verschijn of zonder jas, ach, dat gaat vanzelf wel over. Daar zorgt de wind wel voor, de regen, de pittige koude die we zolang ‘gemist’ hebben. Een  nieuw winterseizoen!

A.M. v.d Wetering
 

terug
 
 

Gebedskring Daniƫl
datum en tijdstip 11-12-2018 om 08.30 uur
meer details

Bijbelkring
datum en tijdstip 11-12-2018 om 09.30 uur
meer details

To You
datum en tijdstip 11-12-2018 om 20.00 uur
meer details

Gebedswake in Grote Kerk
datum en tijdstip 13-12-2018 om 19.00 uur
meer details

 
Beluisteren kerkdiensten

U kunt onze kerkdiensten, live en nadien, beluisteren via www.kerkomroep.nl

Voor uitleg klik hier
 
 
"Kerk op schoot"

 
Bloemen in de kerk

zondag 2 december 2018
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.