Eredienst en Liturgie Eredienst en Liturgie

In de eredienst beleven we het hart van het gemeente zijn. Hier komen we samen om God de eer te geven die Hem toekomt, ons leven af te stemmen op zijn woord en wat ons raakt in gebed met Hem te delen.

Er wordt gezongen uit het Liedboek voor de kerken. Ook wordt gebruik gemaakt van een eigen bundel (in de wandelgangen ‘het gele boekje’ genoemd). Hierin staan liederen uit allerlei bundels: Alles wordt nieuw, Opwekkingsliederen, Zingend Geloven en zo meer. De bundel weerspiegelt de variëteit van geloofsbeleving in de gemeente. Wanneer er een bijzondere dienst is, wordt er een gedrukte liturgie uitgereikt.
In vrijwel elke kerkdienst wordt er even speciaal aandacht aan de kinderen besteed, bijv. in de vorm van een gesprekje voor ze naar de kinderdienst gaan. Maar ook in de rest van de dienst wordt er rekening mee gehouden dat we samenkomen als mensen van verschillende leeftijden.

Voor de jongeren van 12 jaar en ouder is er elke eerste zondagmorgen van de maand tienerdienst in een zaal van de Goede Herderkerk en elke derde zondagmiddag van de maand een jeugdsamenkomst in de Regenboogkerk.

De Regenboogkerk heeft op het ogenblik 4 vaste organisten.

De Regenboogkerk heeft geen eigen koor, maar veel gemeenteleden zijn lid van interkerkelijke koren in Epe en omgeving, bijv. koor Exspecto, gospelkoor SIGN, zanggroep To You en Vocaal Ensemble ‘Pastorale’. Deze en andere koren werken regelmatig mee aan onze diensten.

In de kerkzaal hangt een groot scherm waarop met hulp van een beamer onder meer liedteksten en afbeeldingen geprojecteerd kunnen worden.

Kerkgangers worden verwelkomd door gastvrouwen en –heren. Ook in de diensten zelf proberen we rekening te houden met de aanwezigheid van gasten.

datum en tijdstip 19-06-2018 om 19.30 uur

To You