Nieuwskrant Straatkinderen Medellin dec. 2018 Nieuwskrant Straatkinderen Medellin dec. 2018

2018. Wat een jaar, wat is er veel gebeurd. Sinds augustus zitten we in El Paraiso en sinds die tijd hebben we het huis gerenoveerd en opgeknapt. Ook de ‘tuin’ hebben we opgeknapt. Alleen het uitzicht is hetzelfde gebleven over de stad, nog steeds heel erg mooi.

Het is mooi om te zien hoe in relatief korte tijd El Paraiso is veranderd in een buurthuis voor iedereen. De kinderen hebben veel geholpen om het huis te schilderen, de tuin is aangepakt en nog veel meer klusjes zijn gedaan. Op die manier hebben de kinderen laten zien hoe dankbaar ze zijn richting de stichting.
Mede dankzij de verhuizing heeft de stichting een enorme ontwikkeling doorgemaakt en het ziet er voor de toekomst heel erg goed uit. Wij krijgen steeds meer erkenning in de wijken Carambolas en Bello Oriente van de kinderen, de families en andere organisaties, de lokale overheid. Lees hier meer over de impact van de stichting op ‘onze’ kinderen:
Het voetbalveld van Bello Oriente is heel erg slecht. Veel stenen en zelfs grote rotsen komen ‘bovendrijven’ omdat het zand van het veld is verdwenen. De stichting heeft contact gehad met INDER  om het veld te verhogen met zand en we zijn een actie onder de mensen begonnen. Een loterij met lootjes van 1000 pesos (30 eurocent) en de premie is een origineel shirt van Juventus met handtekening. Men zegt de handtekening van Ronaldo, maar dat is nog niet bewezen.
Fernon Tabordo heeft gewonnen en zijn moeder kwam het ophalen. De opbrengst was 1,4 miljoen pesos (ongeveer 425 euro) om zand te storten en zo de kwaliteit van het veld te verbeteren.
Superactie!!!

Een aantal weken later hebben medewerkers van de stichting Straatkinderen Medellin de kinderen en jongeren van de wijk Belo Oriente met elkaar afgesproken het voetbalveld van de wijk op te knappen. Waterafvoer langs het veld, stenen weghalen en verhogen met zand. De bulten zand zijn gekocht van de opbrengst van de loterij van het voetbalshirt van Juventus. Mooie dag!

Studie en werk
Het project ‘studie en werk’ onder begeleiding van Sandra gaat erg goed. De kinderen waarmee de stichting werkt groeien op in een omgeving waarbij ze niet wordt gestimuleerd om te gaan studeren op de universiteit. Dankzij de begeleiding van Sandra en de activiteiten die worden georganiseerd zijn er steeds meer jongeren die interesse tonen om te gaan studeren. Omdat de stichting alles faciliteert doen de jongeren die studeren ook wat terug, zoals het begeleiden van de recreatieve activiteiten van het project CoCo. Leuk en erg leerzaam voor de jongeren.
Lectuur
Een grote groep van kinderen tussen 6 en 8 jaar komt twee keer in de week op dinsdag- en donderdagmorgen bij Yisela leesactiviteiten bijwonen. Hier wordt op ludieke wijze het lezen onder de kinderen bevorderd. Als beloning hebben ze het Planetarium in de stad bezocht. Een leuke activiteit waarbij de kinderen nog meer hebben geleerd.

Dankwoord
De medewerkers van de stichting zijn jullie erg dankbaar voor de mogelijkheid om te werken bij de stichting en zo vele kinderen te helpen om hun toekomstsituatie te veranderen. De 14 werknemers (en ik) wensen iedereen een voorspoedig nieuwjaar!

Exspecto
datum en tijdstip 19-01-2019 om 18.30 uur