Een heel bijzondere avond 30 november 2018 Een heel bijzondere avond 30 november 2018

Klassieke muziek kent humor. Soms is dat duidelijk te horen, maar bij veel passages heb je niet eens door dat er een knipoog gegeven wordt of dat de componist ironische klanken produceert. Natuurlijk kan men gewoon onbevangen luisteren naar muziek of kijken naar een schilderij, maar kundige uitleg erbij verhoogt het kunstgenot.
Dat gaat gebeuren op vrijdagavond 30 november in de Regenboogkerk te Epe bij het benefietconcert ten behoeve van het project Hulp aan Straatkinderen in Colombia, geïnitieerd door de 3 ZWO-commissies van onze 3 kerken.
Allerlei stijlen uit verschillende perioden worden uitgelegd door Jaap Bosch aan de hand van composities van Bach, Scarlatti, Clementi, Mendelssohn, Grieg, Debussy, Albeniz, Skriabin, Satie, Mac Dowell en hij zal de bijbehorende fragmenten op de fraaie vleugel ten gehore brengen.
Jaap nodigde Willem Veldkamp uit een bijdrage te leveren aan deze avond. Bosch was goed bevriend met Willems vader en om de herinnering daaraan levend te houden, zullen Jaap en Willem vierhandig pianospel ten gehore brengen, iets wat Jaap en Willems vader ook graag deden. Jaap en Willem vertolken ook het prachtige ‘Cent mille chansons’, nu met Willem op het orgel.
Omdat eind november de expositie ‘Muziek in Beeld’ voor het laatst te zien is in de expositieruimte van gebouw Antenne van de Regenboogkerk, zal er op deze avond aandacht geschonken worden aan deze veel bezochte tentoonstelling. Dertien fotografen lieten zich inspireren door een instrumentaal werk van Willem. Willem zal in het kort het werk van de fotografen toelichten. Bovendien wordt op veler verzoek de digitale presentatie getoond waarin beeld en muziek samenkomen.
Jaap Bosch en Willem Veldkamp staan dus garant voor Klassiek met een Knipoog in een boeiend programma vol verrassingen.
Het is wel duidelijk dat we op een volle zaal rekenen. Aan de uitgang zal worden gecollecteerd voor het project van de ZWO-commissies.
Graag tot ziens op de 30ste november om 19.30. De zaal is vanaf 19.00 uur open.
Namens de ZWO-commissies,
Henk Posthouwer