Project 2018-2019 Hulp aan straatkinderen in Colombia Project 2018-2019 Hulp aan straatkinderen in Colombia

Stichting Straatkinderen
Robinson (14 jaar) verblijft in een tehuis omdat zijn moeder bang is dat hij wordt gerekruteerd door de lokale jeugdbende. Zijn beste vriend Juan David (14 jaar) heeft op straat geleefd en heeft geen familie om op terug te vallen. Jahaira (15 jaar) is op eigen houtje naar Medellín gekomen om aan drugs te komen en Leidy (16 jaar) heeft al veel geëxperimenteerd met drugs.
Deze kinderen en nog vele anderen dromen van een mooie toekomst omdat ze, dankzij de stichting, de mogelijkheid  hebben gekregen om zich te ontwikkelen middels activiteiten waar zoveel plezier aan wordt beleefd.
Inmiddels zijn er al meer dan 400 kinderen die deelnemen aan de verschillende projecten en een veel groter aantal kinderen komt indirect met de stichting in aanraking.
De stichting organiseert en begeleidt een breed scala aan activiteiten. Op een wekelijkse basis kunnen de kinderen participeren, afhankelijk van hun interesse.
Zo komt  een groep kinderen wekelijks bijeen op een redactie vergadering om gezamenlijk te werken aan de straatkinderenkrant Entendámonos’. Een brievenbus in elk tehuis zorgt voor een nog bredere participatie. De krant is de stem van de kinderen en heeft een oplage van 1000 exemplaren, die worden uitgedeeld aan de kinderen. Het is een ideaal bindmiddel en creëert een gevoel van saamhorigheid.
Ook wordt wekelijks het project CoCo georganiseerd bij de verschillende tehuizen. Recreatieve  activiteiten waarbij de kinderen het belang leren van ‘Communicatie’ en ‘Coöperatie’. Dankzij dit project is het contact met de kinderen intensiever: een voorwaarde om het vertrouwen bij deze kinderen te creëren.
Door de projecten ‘Entendámonos’ en ‘CoCokomen ze ook in aanraking met de andere projecten van de stichting en leren welke voorwaarden gelden om structureel mee te kunnen doen aan de voetbalschool La Naranja Mecánica’, het muziekprojectSararé’, dans, theater of handwerken van het project Artesano de mi cuerpo’.
De kinderen blijven veelal jarenlang betrokken bij de activiteiten en leren wat nodig is om zichzelf staande te houden in de maatschappij. De stichting begeleidt dit hele proces.

datum en tijdstip 16-12-2018 om 10.00 uur

datum en tijdstip 16-12-2018 om na de ochtenddienst