PKN
Welkom bij de Regenboogkerk Epe
 
ZWO- Fruitplukken najaar 2018 weer een succes! ZWO- Fruitplukken najaar 2018 weer een succes!

Na eerst 4 weken geplukt te hebben in Welsum volgde nog een week in de “biologische boomgaard” bij de Nijensteen in Veessen. In een goede samenwerking met Arnold Bosgoed hebben we bij overwegend mooi weer veel appels en peren geplukt. Met 44 vrijwilligers van de drie kerken is een plukloon-opbrengst behaald voor het projekt van ongeveer € 6.000,00. Een mooi resultaat om dankbaar voor te zijn!  Want met het plukloon kan een flinke bijdrage geleverd worden aan het ZWO-project: “Hulp voor straatkinderen in Colombia”.
Onder het plukken, meestal in tweetallen en in Veessen met een treintje (5 rijdende bakken getrokken door een trekkertje) werden weer vele nieuwtjes uitgewisseld en werkten we gezellig samen met de mensen van de andere kerken. In de pauzes werd weer, zoals vorige keren, voor koffie en thee met ontbijtkoek gezorgd door Arnold Bosgoed, zijn moeder en vriendin Jacolien en genuttigd in de buitenlucht in een grote kring op krukjes of in de kantine. In een goede samenwerking hebben we weer een mooie en gezellige plukperiode achter de rug. De plukperiode was wat korter dan andere jaren omdat in een deel van de boomgaard in Welsum de oude appelbomen vervangen zijn door nieuwe aanplant. Deze geven volgend jaar voor het eerst opbrengst.
 
Nog wat aantallen: Een plukker kan per dag ongeveer 1000 kg plukken. Vanuit de plukuren omgerekend komen we uit op 110.000 kg (= ongeveer 4 grote vrachtauto’s vol) en op ongeveer 660.000 stuks fruit. In 4 vrachtauto’s passen ongeveer 300 fruitbakken.
Namens de 3 ZWO-commissies willen wij elke vrijwilliger, die geholpen heeft met fruit-plukken, hartelijk dankzeggen voor de verleende inspanning!
Henk Posthouwer  (ZWO-Regenboogkerk)
Nettie Jonker          (ZWO-Grote Kerk)          
Albert Wittingen    (ZWO-Goede Herderkerk en alg. coördinatie)
 
 
 

terug
 
 

Gebedswake in Grote Kerk
datum en tijdstip 13-12-2018 om 19.00 uur
meer details

ZWO
datum en tijdstip 13-12-2018 om 19.00 uur
meer details

Moderamen
datum en tijdstip 13-12-2018 om 19.30 uur
meer details

 
Beluisteren kerkdiensten

U kunt onze kerkdiensten, live en nadien, beluisteren via www.kerkomroep.nl

Voor uitleg klik hier
 
 
"Kerk op schoot"

 
Bloemen in de kerk

zondag 2 december 2018
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.