PKN
Welkom bij de Regenboogkerk Epe
 
ZWO-project 2018/2019 ZWO-project 2018/2019


Hulp aan straatkinderen in Colombia
Duizenden kinderen in Medellín groeien op in slechte tot zeer slechte omstandigheden. Het leven in de krottenwijken biedt nauwelijks toekomstperspectief. Veel kinderen komen uit gebroken gezinnen en wonen in tehuizen. Ze hebben vaak geweld, armoede, drugsoverlast en prostitutie meegemaakt en hebben een laag zelfbeeld. Toekomstperspectief is er nauwelijks voor hen.
 
Medellín heeft een slechte naam opgebouwd als ‘drugshoofdstad’ van Colombia. De situatie is weliswaar verbeterd, maar de criminaliteit is nog steeds hoog. In de stad wonen bovendien veel mensen die hier naartoe zijn gevlucht vanwege het geweld tussen het leger en de FARC.
 
Dankzij Stichting Straatkinderen Medellín, partner van Kerk in Actie, vinden er allerlei activiteiten plaats om te voorkomen dat kinderen op straat of in de criminaliteit belanden. Uitgangspunt van de stichting is dat de kinderen veel kunnen leren via activiteiten die ze graag doen. Daarom is er een voetbalschool, La Naranja Mecánica. Wekelijks volgen meer dan 200 kinderen daar trainingen. Een deel van de kinderen speelt mee in competitiewedstrijden. Andere projecten van de stichting zijn de muziekgroep Sararé, het handwerkproject Artesano de mi cuerpo (kunst is gezond voor het lichaam) en de straatkinderenkrant Entendámonos (Begrijp ons!).
 

terug
 
 

Gebedswake in Grote Kerk
datum en tijdstip 13-12-2018 om 19.00 uur
meer details

ZWO
datum en tijdstip 13-12-2018 om 19.00 uur
meer details

Moderamen
datum en tijdstip 13-12-2018 om 19.30 uur
meer details

 
Beluisteren kerkdiensten

U kunt onze kerkdiensten, live en nadien, beluisteren via www.kerkomroep.nl

Voor uitleg klik hier
 
 
"Kerk op schoot"

 
Bloemen in de kerk

zondag 2 december 2018
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.