Fruitplukken najaar 2018 Fruitplukken najaar 2018

Gevraagd: hulp bij het plukken van appels en peren
Zoals bij de meesten van u bekend organiseren de gezamenlijke ZWO-commissies (Goede Herderkerk, Grote Kerk en Regenboogkerk) al vele jaren het appels en peren plukken bij Arnold Bosgoed in Welsum. De vergoeding voor onze pluk-uren is voor het jaarlijkse project de grootste inkomstenbron. Ook dit jaar zijn er weer plannen. Vorig jaar hebben we ruim € 7750,-- voor het jaarlijkse project verdiend met het plukken. Een heel groot bedrag, waar we zeer dankbaar voor mogen zijn. Vanaf september dit jaar gaan de opbrengsten naar een nieuw project: “Hulp aan straatkinderen in Colombia van Kerk in Actie”.
Het eerste contact met de Arnold Bosgoed is in juni weer geweest. We waren erg benieuwd hoe het fruit ervoor staat. Zoals het er nu uitziet lijkt het een normale opbrengst te worden. Gelukkig is er nauwelijks hagelschade, behorend bij het noodweer onlangs. In een deel van de boomgaard zijn de oude appelbomen gerooid en rond Hemelvaartsdag zijn weer nieuwe bomen geplant.
We denken dat het plukken ergens rond eind augustus / begin september gaat beginnen. De plukperiode is meestal zo’n 6 à 7 weken.
Als ZWO-commissies van de 3 kerken hopen we dat er ook dit jaar weer meerdere mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers (vorig jaar hebben we geplukt met 49 vrijwilligers) zich alleen of samen aanmelden voor het plukken. Samen plukken is combineren van het nuttige (geld bijeenbrengen voor een goed doel) met het aangename (lekker bijkletsen) en dat in de gezonde buitenlucht.
Het is fijn om bijv. een dagdeel of een dag per week bij te dragen aan het welzijn van mensen in een armer land. Meer helpen mag natuurlijk ook. Samen met de plukkers en pluksters van de Goede Herderkerk, Regenboogkerk en de Grote Kerk maken vele handen licht werk. Ook kan op de zaterdagen worden geplukt.
Wanneer u interesse hebt om te helpen plukken, horen we dat graag. Pak dan nu de telefoon! Wilt u dan tevens aangeven hoeveel tijd u ongeveer per week beschikbaar wilt stellen. Na iedere keer plukken kunt u in het schriftje in de kantine bij de boomgaard de uren noteren en inschrijven wanneer u de volgende keer weer kunt plukken. Heel flexibel dus!
Wij plukken vanaf de grond alleen laagstambomen. Dus geen klimwerk met de ladder! De geplukte appels en peren kunnen direct in een verrijdbare bak gelegd worden. Het is mogelijk dat ook enige dagen geplukt gaat worden bij de Nijensteen in Veessen.
De plukkers van vorige jaren worden t.z.t. door ons weer benaderd.
Mocht iets nog niet duidelijk zijn of er zijn nog twijfels, dan kunnen de contactpersonen altijd gebeld worden.
Vragen of aanmelden kan bij onderstaande adressen:
Goede Herderkerk: Albert Wittingen, tel. 616527, email:

Grote Kerk            : Nettie Jonker, tel. 613756,
Regenboogkerk    : Henk Posthouwer, tel. 616948,