Film op 3 mei: Het Dagboek van Anne Frank Film op 3 mei: Het Dagboek van Anne Frank

Vrijdag 4 mei staan weer stil bij de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog, een deel van onze geschiedenis dat niet vergeten mag worden. Daarbij horen ook de lotgevallen van de Joden. Anne Frank is daarvan voor velen het gezicht geworden. Dertien is ze, wanneer ze met haar familie onderduikt in het Achterhuis. Wat ze daar beleeft, noteert ze in haar dagboek. Behalve de spanningen van de oorlog schrijft ze ook over haar gevoelens en gedachten.  Ze botst met haar ouders en wordt verliefd, net als iedere tiener.
Het Dagboek van Anne Frank is verfilmd. In de huiskamer (kerkenraadskamer) van Antenne kunnen we hier naar kijken op donderdag 3 mei. Vanaf half acht is er koffie en thee, om kwart voor acht starten we de film.
Er is vast nog even gelegenheid om na te praten tot een uur of tien.
Opgave niet nodig, loop gewoon binnen!
AMvdW

Exspecto