De Plantenmarkt wordt op 12 mei 25 jaar! De Plantenmarkt wordt op 12 mei 25 jaar!

In 1997 vierden Piet en Pie Jansonius, Dini van Dam, Truus van Bohemen en Rieneke Tibben, de 5de verjaardag van hun Planten- en Bloemenmarkt.
Het begon in 1993 met het organiseren van een eenvoudige markt met aanvankelijk alleen zelfgekweekte planten en stekjes. Op initiatief van de zakelijk ingestelde Piet Jansonius moesten ze naast deze ‘soepgroente’ ook perkgoed gaan verkopen en vooral ACTIE uitstralen. Het gevolg was dat er bedragen van 4000 tot 5000 gulden werden gehaald.
Langzamerhand groeide het door Rieneke Tibben genomen initiatief vanuit de Regenboogkerk tot een gebeurtenis die niet meer weg te denken is in Epe. In 1997 droegen de werkers van het eerste uur de organisatie over aan de ZWO’s van de Goede Herderkerk, de Grote Kerk en de Regenboogkerk.
Ze waren overtuigd van een gouden toekomst voor hun geesteskind en ze hebben gelijk gekregen. We kunnen terugzien op 24 succesvolle markten, goed voor substantiële bedragen voor het goede doel.
De 25ste Plantenmarkt, we hebben de bloemen onderhand weggelaten en oliebollen toegevoegd, zal zonder twijfel in deze rijke traditie passen. We zullen die grote bedragen van vroeger niet meer halen, er is veel concurrentie, maar we blijven optimistisch, mede door de verkoop van oliebollen en de verkoop in de talententent. Ook dit jaar vragen we om stekjes en andere vormen van zelfgekweekt groen.
We bieden ook perkgoed aan, je kunt wederom manden laten opmaken (zondag 13 mei is het Moederdag!) en in de talententent kun je mooie zelfgemaakte spullen kopen. De kinderen van de scholen van Procon leveren een behoorlijke bijdrage in de vorm van Moederdagcadeautjes. Je kunt, als je veel planten wilt bestellen, de bestelling doorgeven voor woensdag 9 mei aan Henk Posthouwer, 0578 616948. Ook voor sponsoring kun je hier terecht!
Alles op een rijtje:
*Datum en tijd: zaterdag 12 mei van 10.00 uur tot 13.00 uur.
*Plaats: het grasveld naast de Grote Kerk aan de Hoofdstraat.
*Inleveren van zelfgekweekt spul: zaterdag 12 mei van tot 8.00 uur tot 10.00 uur
*Doel: Afrikaproject van Procon.
*Je kunt de 25-jarige Plantenmarkt ook sponsoren!
*Neem die lekkere oliebollen voor je moeder mee!
*Laat een mand door ons opmaken voor je moeder!
*Koop een leuk cadeautje voor haar bij de Talententent!!
Namens de 3 ZWO’s,
Henk Posthouwer